Weerbericht:
Zaterdag overwegend droog en aan de noordkust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Boom dreigt op woning te vallen in Goes

Toegevoegd: 14-01-2007, 00.17 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Vrijdagavond werd tegen 21.00 uur de dienstdoende groep van de post Oranjeweg gealarmeerd voor een kleine hulpverlening.

Met de tankautospuit en de autoladder werd onder prio 2, zonder optische- en geluidssignalen, uitgerukt naar het Oudhof. In deze straat in de Goese polder waren een rij coniferen door het noodweer van de afgelopen dagen losgeraakt.

In een rij van zeven 10 meter hoge coniferen waren twee bomen losgewaaid. Bewoners hadden een boom om kunnen trekken naar de straatkant, de tweede boom in rij stond erg los en dreigde op het huis te vallen. Met een touw en wat sterke buurtbewoners werd de boom op zijn plaats gehouden.

Gelukkig kon de bemanning van de 47-39 snel een eind maken aan deze situatie, met een kettingzaag werd de boom gekapt. Gezien de resterende bomen weinig houvast meer hadden werden deze uit voorzorg uitgetopt.

Met de ladder van de AL 47-50 werden de bomen enkele meters korter gemaakt zodat een harde wind geen problemen meer zou opleveren. Na een kleine 2 uur waren de voertuigen weer uitruk gereed op de post.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren