Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie stopt illegaal carnavalsfeest Kloosterzande

Toegevoegd: 14-02-2021, 21.16 uur
De politie trof ruim honderd feestende mensen aan bij het café
De politie trof ruim honderd feestende mensen aan bij het café
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Remi Mesu

KLOOSTERZANDE - De politie heeft zondagmiddag in een café in Kloosterzande bijna honderd feestende mensen aangetroffen. De aanwezigen vierden in de Zeeuws-Vlaamse zaak een illegaal carnavalsfeest.


De politie kreeg in de middag een melding dat het café aan de Cloosterstraat was geopend. Toen agenten vervolgens rond 17.00 uur poolshoogte namen, troffen zij tientallen mensen op straat en ruim 25 mensen in de kroeg aan. De bezoekers waren volgens de politie uitgedost in carnavalstenues en in het café werd volop bier getapt. Ook droeg niemand van de aanwezigen een mondmasker, zo meldt de politie.

Nadat de aanwezigen op aanwijzing van de agenten het pand en de straat hadden verlaten, hebben de uitbaters van het café een proces-verbaal gekregen. De politie heeft de gemeente Hulst geïnformeerd over de overtreding. De gemeente kan besluiten tot strenge maatregelen tegen de eigenaar of gebruiker van een pand waar een feest is gevierd. Dit kan voor de betreffende kroeg betekenen dat de zaak gesloten kan worden of er kan een dwangsom worden opgelegd voor eventuele nieuwe overtredingen in de toekomst.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
leida (16-2-2021 om 12:38)
Kijk Michel beantwoord volledig aan het patroon van wijzen met de vinger. Fijne dag verder.
Geldof (16-2-2021 om 10:20)
Ach lekker laten, het is welletjes geweest met Corona. Een uitlaatklep is belangrijker dan een paar doden. We zitten als een jaar in deze situatie, iedere keer is het weer een paar weken extra maatregelen erbij, de koek is op. Gewoon accepteren dat zwakke mensen komen te overlijden en misschien een enkele gezonde, het leven is niet maakbaar. 1 jaar zitten we al in deze ellende; dat is ook 16 miljoen levensjaren verloren..... sta daar maar eens bij stil!
Boertje (16-2-2021 om 09:21)
Ik kan dit feestje echt niet goedkeuren maar ik begrijp de caféhouder wel, heeft in maart/april overgenomen en heeft nog niets kunnen verdienen. Laat dan al deze feestvierders zo sportief zijn om gezamenlijk de boete te betalen.
George Kouwenhoven (15-2-2021 om 20:10)
Onbegrijpelijk zeg, wilde deze mensen het naar hun zin hebben. Weten ze dan niet dat dit in 2021 betekend dat je asociaal bent. Oké, ik zelf heb het geluk gehad dat ik in een tijd geboren ben dat wij alles konden doen wat God verboden had. En zonder onder een vergrootglas te liggen zoals de jeugd tegenwoordig. En ieder die niet snapt dat jonge mensen het naar hun zin willen hebben heeft boter op zijn hoofd. Zelf nergens last van gehad, maar wel verwachten dat de jeugd zichzelf nu opsluit. Maak niet normaal wat niet normaal is.
Michel (15-2-2021 om 16:22)
@Leida, kijken of je nog zo blaast, als je dat corona griep zelf eens krijgt. Maar dan wel zeggen, ik moet geen hulp hebben.
leida (15-2-2021 om 15:07)
Geef ze groot gelijk dat ze gefeest hebben...........komt je strot uit die corona griep en die tweestrijd die daardoor ontstaat. Zaken gaan naar de donder, failliet en snoepen hun pensioen op om te overleven.....gekke is dat je daar nooit over leest in reacties . Alleen maar dat mensen mafketels zijn, en de boete hoger moet en erger nog dat ze wensen dat je corona krijgt dan piep je wel anders.. tja zegt genoeg... onze brave volk ministers. met netjes gekapt haar?.. krijgen het voor elkaar tweestrijd zaaien.
Cookie-instellingen beheren