Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Politie stopt illegaal carnavalsfeest Kloosterzande

Toegevoegd: 14-02-2021, 21.16 uur
De politie trof ruim honderd feestende mensen aan bij het café
De politie trof ruim honderd feestende mensen aan bij het café
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Remi Mesu

KLOOSTERZANDE - De politie heeft zondagmiddag in een café in Kloosterzande bijna honderd feestende mensen aangetroffen. De aanwezigen vierden in de Zeeuws-Vlaamse zaak een illegaal carnavalsfeest.


De politie kreeg in de middag een melding dat het café aan de Cloosterstraat was geopend. Toen agenten vervolgens rond 17.00 uur poolshoogte namen, troffen zij tientallen mensen op straat en ruim 25 mensen in de kroeg aan. De bezoekers waren volgens de politie uitgedost in carnavalstenues en in het café werd volop bier getapt. Ook droeg niemand van de aanwezigen een mondmasker, zo meldt de politie.

Nadat de aanwezigen op aanwijzing van de agenten het pand en de straat hadden verlaten, hebben de uitbaters van het café een proces-verbaal gekregen. De politie heeft de gemeente Hulst geïnformeerd over de overtreding. De gemeente kan besluiten tot strenge maatregelen tegen de eigenaar of gebruiker van een pand waar een feest is gevierd. Dit kan voor de betreffende kroeg betekenen dat de zaak gesloten kan worden of er kan een dwangsom worden opgelegd voor eventuele nieuwe overtredingen in de toekomst.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hendrik (15-2-2021 om 09:18)
Leef en laat leven. Tegenwoordig zit iedereen klaar om de kliklijn te bellen. Bizar en walgelijk. Niks beters te doen zeker. En vervolgens roepen ‘ja maar zo komen we er nooit vanaf’. Als die mensen geen klachten hebben, laat ze lekker hun gang gaan!
John (15-2-2021 om 08:31)
Wat een idioten... door zulke "jij bent toch ook jong geweest?" figuren duren alle maatregelen langer en zijn zij weer degenen die het hardst klagen als er straks weer iets verlengd wordt. Uitsluiten van behandeling bij infectie en boetes betalen die worden besteed aan zorgpersoneel.
willem (15-2-2021 om 02:27)
stel randdebielen. zo kom je nooit van corona af. is het zo moeilijk om eens geen carnaval te vieren?? wees geen egoist en drenk eens aan anderen.
Grote Smurf (15-2-2021 om 02:01)
Politiek Den Haag, kijken jullie mee of slapen we weer lekker verder tot ook dit helemaal uit de hand gaat lopen? Die leeghoofden lachen kennelijk om die €95,- boete. Verhoog die boete! En dan niet met slap gedoe een paar tientjes! Gewoon net als telefoons in de hand een hoge boete anders laat je zien dat je het niet serieus neemt. Regeren is vooruitzien heet dat maar het zooitje wat er nu zit is meer van het regeren is reageren op wat er allemaal fout gaat terwijl het makkelijk voorkomen had kunnen worden.
bram goeree (14-2-2021 om 22:22)
waarom zijn al die mensen niet bekeurd .ze waren toch zwaar in overtreding .straks weer een uitbraak en een langere ''lockdown ''.dan zijn weer velen de dupe van deze egoistische idioten .bedankt
Pvd (14-2-2021 om 21:59)
Was reuze gezellig! Op naar het volgende feestje!
Cookie-instellingen beheren