Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Ruim 50 boetes voor avondklok op Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 17-03-2021, 21.15 uur
Ruim 50 boetes voor avondklok op Schouwen-Duiveland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland hebben in februari 53 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Daarnaast werden er zeven waarschuwingen gegeven.


De controles op de avondklok vinden via surveillance plaats maar ook door vanaf een vast punt iedereen die passeert aan te spreken. Het straatbeeld was over het algemeen rustig, ook na 21:00 uur ’s avonds.

Eind februari is er, in samenwerking met de politie, gecontroleerd bij een bedrijf in de gemeente. Dit was naar aanleiding van meldingen over het mogelijk houden van illegale feestjes en het exploiteren van de horeca. Na controle bleek dat hier inderdaad sprake van was. Het bedrijf in kwestie en de aanwezige personen zijn beboet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ wim (20-3-2021 om 08:47)
Natuurlijk weten mensen dat, maar vrijheid tegenover het nutteloos zijn van een aantal maatregelen weegt dan toch zwaarder he?
Malle (19-3-2021 om 21:20)
Totaal zinloze en schandalige regel die puur voor de onderdrukking en frustratie is ingezet zodat we nog gemotiveerder worden om maar vooral het experimentele vaccin te nemen zodat we daarna onze vrijheid met de gratie Gods weer terug krijgen...
Wim (18-3-2021 om 19:25)
Een ieder kon toch weten wat de avondklok betekent om 21.00 uur niet meer weg te gaan en op tijd thuis te zijn
Cookie-instellingen beheren