Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vliegtuigbommen Nieuwvliet succesvol geruimd

Toegevoegd: 25-03-2021, 13.29 uur
De bommen werden gisteren en vandaag onschadelijk gemaakt.
De bommen werden gisteren en vandaag onschadelijk gemaakt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

NIEUWVLIET - De twee Engelse vliegtuigbommen die in december en januari werden gevonden bij Nieuwvliet zijn gisteren en vandaag succesvol geruimd. Vanwege de ruiming moesten omwonenden tijdelijk hun huis verlaten.


Eén van de bommen die aan de Lampzinspolder was gevonden, kon door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) overgebracht worden naar de gemeentelijke springlocatie. Om de verplaatsing mogelijk te maken, werd de directe omgeving kort afgezet. De direct omwonenden van het gebied ervaarden hier geen overlast van.

De tweede bom moest de EOD echter ter plaatse laten ontploffen. Om de omgeving en de medewerkers van de EOD tijdens de ruiming te beschermen, werden veiligheidsmaatregelen getroffen. Daardoor moesten omwonenden binnen de vastgestelde veiligheidsstraal hun woning tijdelijk verlaten en werd het gebied deels afgesloten voor verkeer.

Voordat de 500 ponder tot ontploffing werd gebracht, werd de bom eerst bedolven onder een hoop zand. Toen dit was gebeurd, kon de vliegtuigbom veilig vernietigd worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren