Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder moet rijbewijs inleveren na grote snelheidsovertreding

Toegevoegd: 29-03-2021, 14.30 uur
Bestuurder moet rijbewijs inleveren na grote snelheidsovertreding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

WEMELDINGE - Bij snelheidscontroles in de gemeente Kapelle hebben agenten zondagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders. Een beginnend bestuurder raakte zelfs zijn rijbewijs kwijt na een grote snelheidsovertreding.


De agenten hielden op verschillende plekken binnen de gemeente controles op de maximumsnelheid. Een van die plekken was de Steldijk bij Wemeldinge. Hier gingen in totaal zes bestuurders op de bon omdat zij tussen de 31 en 50 kilometer per uur te hard reden.

Een beginnend bestuurder maakte het op de Steldijk nog bonter. De man moest zij rijbewijs inleveren nadat hij 124 kilometer per uur reed op de weg bij Wemeldinge. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Omdat het een snelheidsovertreding van 50 kilometer per uur of meer betreft, wordt het rijbewijs nu opgestuurd naar de officier van justitie. Die bepaalt wat ermee gaat gebeuren.Tot die een beslissing heeft genomen, mag de bestuurder geen motorvoertuig besturen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (30-3-2021 om 17:40)
@Michel; je opmerking slaat nergens op, Peter Quest heeft wel degelijk een punt. Trouwens wat heel de hetze weer op snelheidsovertredingen betreft; ga eens controleren op telefoongebruik achter het stuur en het nergens richting aangeven van een steeds groter wordende groep bestuurders. Dit heeft verval en daar doen ze niets aan! En wel degelijk belangrijk voor de verkeersveiligheid niet alleen om boetes te schrijven. Liever iemand die iets te hard rijd maar niet met een telefoon zit te klieren en die oplet als die zogenaamde correcte chauffeurs die alleen maar de snelheid belangrijk vinden.
Tom Helgers (30-3-2021 om 14:09)
Zo te zien heeft de politie alleen de echte grote overtredingen beboet. Dus als je wat harder rijdt dan is toegestaan heb je waarschijnlijk alleen een waarschuwing gehad. Dergelijke overtredingen moeten gewoon worden aangepakt! Netjes gewerkt politie. Als er nooit gecontroleerd wordt hebben regels ook geen zin!
Michel (30-3-2021 om 09:31)
Ach @Peter Quest, wat moet u zich ongelukkig voelen in dit land. Misschien verhuizen.
Biggetje (30-3-2021 om 07:17)
Nou Sofietje dat zou ik dan maar wel doen anders heb straks ook boetes op de mat . En is het zo erg om ingehaald te worden door mensen die zich er aan storen dat jij correct rijd? Doe niet zo dom.
Sofie (29-3-2021 om 21:30)
Op deze weg rijden 9 van de tien mensen te hard 60 is daar ook geen snelheid als je 60 rijdt wordt je ingehaald maar ja er rijden nu minder auto’s op de snelweg ivm de Corona dus het geld moet ergens vandaan komen dus nu maar controleren op de binnen wegen brengt meer op ik rij daar ook nooit geen 60!
Henk (29-3-2021 om 21:12)
"Te hard"... "te snel".... 60 is sowieso al geen snelheid die je serieus kan nemen. Uiteraard weer de standaardreacties van mensen die denken dat langzaam/treuzelen gelijk is aan 'veilig' en dat je oa met 60 wel veilig invoegt op de snelweg. In de tussentijd hebben ze ook geen idee hoe je een auto nou eigenlijk moet bedienen, maar wel denken te weten wat 'veilig' is. Dat zijn juist de mensen waarbij elk verkeersinzicht ontbreekt en de ongelukken veroorzaken. Niet uit je doppen kijken, rijden onder invloed, geen richting aangeven, geen spiegels gebruiken, te langzaam rijden, opmaken achter het stuur, bellen achter het stuur enz, zijn stuk voor stuk dingen die veel gevaarlijker zijn, maar minder rendabel. En dat laatste is het probleem
Cookie-instellingen beheren