Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie verspreidt beelden van verdachte WhatsApp-fraude

Toegevoegd: 08-04-2021, 18.09 uur
De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen.
De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWERKERK – De politie heeft vandaag beelden verspreid van twee oplichtingszaken. Deze feiten zijn gepleegd op 5 september 2020 in Nieuwerkerk en op 24 december in Waterlandkerkje.


Op 5 september werd een vrouw uit Nieuwerkerk voor bijna 1.000 euro opgelicht nadat zij een WhatsAppje kreeg van 'haar zoon'. Deze zei dat hij een nieuw telefoonnummer zou hebben. Een man staat dezelfde middag al op beeld bij een pinautomaat aan de Thomas Morelaan in Rotterdam. 

Op 24 december werd opnieuw een vrouw, maar nu uit Waterlandkerkje (gemeente Sluis) voor bijna 2.500 euro opgelicht. Ook zij kreeg een WhatsAppje van 'haar zoon'. De verdachte in deze zaak pint kort achter elkaar bedragen bij pinautomaten van verschillende banken. Onder andere diezelfde avond bij een pinautomaat aan de Mathenesserplein in Rotterdam.

Tijdens het politieonderzoek zijn van beide situaties bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (9-4-2021 om 09:47)
Waar blijft Wilders! Ik ben het zo beu met deze lui en het gaat maar door! Heel Nederland zit er vol mee komen we nooit meer vanaf. Rutten en consorten bedankt!
Cookie-instellingen beheren