Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Acht maanden cel geëist voor inrijden op Axelaar

Toegevoegd: 10-06-2021, 18.36 uur
Acht maanden cel geëist voor inrijden op Axelaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 23-jarige Axelaar L. M. is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van acht maanden en een rijontzegging van negen maanden gevorderd. Dat M. niet eens een rijbewijs heeft maakt niets uit. M., wordt ervan verdacht op 28 februari van dit jaar in Axel op een plaatsgenoot te zijn ingereden.


Het slachtoffer liep bij het ongeluk een wond aan zijn voet op. M.was door een vriend met een auto opgehaald en zou door hem thuis worden afgezet. Het liep echter anders. De vriend stopte bij een ander adres van bekenden en in no-time kreeg hij het aan de stok met zowel een vrouw als haar broer in die woning.

Daarbij zou de (dronken) broer met een mes hebben gedreigd en de bestuurder van de auto gestoken hebben. 'In paniek en vol van angst' kroop de - eveneens dronken - M. achter het stuur en reed in de richting van de broer. Die net niet genoeg opzij kon springen. In de visie van de officier van justitie viel die handeling in de categorie 'poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel '.

Naast geëiste celstraf en rijontzegging verzocht officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk een proeftijd - die M. na een eerdere veroordeling was opgelegd - met één jaar te verlengen. De uitspraak van de rechter volgt over twee welen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren