Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie grijpt in bij forse snelheidsovertredingen

Toegevoegd: 05-07-2021, 13.54 uur
Politie grijpt in bij forse snelheidsovertredingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft vrijdag in West-Zeeuws-Vlaanderen bij snelheidscontroles meerdere personen betrapt op een forse snelheidsovertreding.


Op de Brieversweg bij Eede haalden twee passanten de 88 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur de limiet is. Op de Rijksweg in dezelfde plaats werd in de 50-zone met snelheden gereden van 75 en 79 kilometer per uur. Op het Eiland in Sint Kruis geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur maar ook werd deze fors overschreden door twee weggebruikers. Zij passeerden de politiecontrole namelijk met respectievelijk 89 en 90 kilometer per uur.

In Cadzand werd gecontroleerd in de 60-zone bij de Retranchementseweg. Eén persoon reed hier maar liefst 37 kilometer per uur te hard (97). Een ander werd geklokt op een snelheid van 91 kilometer per uur. De grootste overtreding werd geconstateerd op de Sasputsestraat bij Schoondijke. Hier reed iemand namelijk met maar liefst 112 kilometer per uur door de 60-zone. Een ander haalde hier een snelheid van 91 kilometer per uur.

Op de Bakkersstraat in Oostburg werd tot slot iemand gelaserd die 107 kilometer per uur reed waar 60 de limiet is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (7-7-2021 om 23:52)
Ik vind het maar (relatief) lage overschrijdingen en maar weinig bekeuringen. Ik stel voor dat men eens op de N289 gaat kijken, zeker Goes uit is 30 km te hard “normaal”. Er wordt zeer geregeld 100+ gereden waar men maar 50 mag. Is natuurlijk ook een aantrekkelijk stukje om te racen. Leuk naast elkaar bij het stoplicht. En dan stevig doorhalen … Helemaal top is natuurlijk inhalen over een doorgetrokken streep omdat je voorganger zich wel (min of meer) aan de snelheid houdt. Of natuurlijk proberen je voorganger sneller te laten rijden door stevig bumperkleven.
AntiGSM (6-7-2021 om 11:15)
@Johan; ik ben het helemaal met je eens. In woonwijken waar je 30 mag controleren ze niet of nauwelijks (ook al vragen de bewoners het aan de Gemeente / Politie) maar gaan ze vervolgens staan op plaatsen waar vaak de limiet terug geschroefd is van 80 naar 60km uur. En dan lijken die overtredingen natuurlijk heel erg maar zijn het vaak niet. Liever controleren op drank, drugs, telefoons en richting aangeven, DAAR hebben we wat aan wat de verkeersveiligheid betreft!
Joey (6-7-2021 om 10:28)
@camiel: overdrijven is ook een vak.. knappe jongen die met 100 door die bocht voor de schroebrug rijdt.. en ook al zat de golf fout, het is ook aan jou de taak eerst te kijken voor je oversteekt en niet blindelings naar het groene stoplicht zitten staren
flitser (6-7-2021 om 08:59)
Mooi, goed bezig en dit blijven doen!
Johan (6-7-2021 om 07:01)
Wanneer je bedenkt dat je jaren geleden nog gewoon 80 km/uur mocht rijden op deze wegen, vind ik het allemaal nog al meevallen.
camiel (5-7-2021 om 20:43)
Prima aktie. Zouden jullie op meerdere plaatsen moeten doen. Vanmiddag rond half zes aan de schroebrug in Middelburg. Binnen 1 minuut: rood licht, gewoon doorkachelen. Wou oversteken met de fiets kwam er een zwarte golf met wel 100 km/u vanaf de stad over de schroebrug scheuren gewoon door het rode licht. Het is dat een man die naast me stond riep "kijkuit" waardoor ik stopte. Hij vloog rakelings langs mijn voorwiel voorbij. Wat een gek. Ik denk dat er dagelijks als je in onopvallende kleding gaat staan wel 100 bekeuringen per dag kunt uitdelen.
Cookie-instellingen beheren