Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 211 km

Afgedreven duiker snel gevonden dankzij noodbaken

Toegevoegd: 11-07-2021, 17.34 uur
Afgedreven duiker snel gevonden dankzij noodbaken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Een duiker die was afgedreven op de Oosterschelde is zaterdagmiddag gelukkig snel weer teruggevonden dankzij het noodbaken dat hij bij zich had.


Toen redders van het KNRM-station Neeltje Jans op de Oosterschelde aan het oefenen waren kwam bij de kustwacht een melding binnen van een man over boord. "Omdat we al op het water zaten voor de oefening zijn we direct naar de opgegeven locatie gevaren", zo vertelt de KNRM op social media.

Nog voordat de redders arriveerden werd duidelijk wat er was gebeurd. "Onderweg meldde de opvarende van een jacht dat één van hen tijdens een duik was afgedreven waarna het noodbaken was geactiveerd. Door het activeren van het noodbaken hadden zijn collega's hem snel gevonden en konden ze de duiker veilig aan boord nemen", zo besluit de KNRM haar verslag.

Volgens de redders bewijst het incident maar weer eens dat het gebruik van goede veiligheidsmiddelen erger kan voorkomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren