Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Elektrische step in beslag genomen na achtervolging

Toegevoegd: 12-09-2021, 14.01 uur
Elektrische step in beslag genomen na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar had eerder al een keer een waarschuwing gekregen voor het gebruik van de step.


Agenten in Middelburg kwamen de bestuurder van de elektrische step in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september tijdens een surveillanceronde tegen. Rond 01.30 uur zagen zij de man op de step voorbij rijden. Omdat niet alle elektrische steps op de openbare weg mogen rijden, besloten de agenten de man te controleren.

Op de Stationsstraat besloot de man weg te rijden van de agenten. Na een korte achtervolging te voet maakte de man echter de fout om vanaf de Loskade een brandgangetje in te rijden. De brandgang liep dood en de agenten konden de man bekeuren. De 25-jarige Middelburger vertelde de agenten dat hij wel wist dat de step niet op de openbare weg mocht, omdat dit hem al eerder was verteld door de politie. Toen kreeg hij een waarschuwing voor het rijden met de step. Nu kwam hij er niet met een waarschuwing vanaf; de agenten namen de step in beslag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (12-9-2021 om 17:57)
eindelijk moet veel meer gebeuren , levens gevaarlijk, geen rem wel snelheid hoop dat ze op dr plaat gaan
Vlissinger (12-9-2021 om 17:40)
Respect voor de politie hoor Middelburg is weer een stuk veiliger! Hoe was het op je werk schat? Nou we na een wilde achtervolging hebben we een step in beslag genomen. Stel je prioriteiten eens bij politie Zeeland!
Zo zuur zie je ze zelden (12-9-2021 om 16:58)
@te gek voor worden: Zie mijn naam.... Een stepje is iets anders dan een diefstal, inbraak of moord lijkt me? Ga voortaan maar een paar weken zitten wanneer je een kleine overtreding maakt. Zijn vast gezellige verjaardagen daar?
P (12-9-2021 om 16:52)
Wat zielig dit, echt te zielig voor woorden om iemand op een elektrische step te achtervolgen en dan ook maar afpakken. Het apparaat is onverzekerd omdat er niks wordt ondernomen door de rdw en de regering, het is milieu vriendelijk en het is makkelijk en leuk. Voor die elektrische fietsen heb je ook geen verzekering nodig en dat valt in principe dan netzo onder gemotoriseerd. Accepteer ze gewoon als fiets en laats ze desnoods een verkerings plaatje erop zetten maar hou op met dat gedemoniseer en het bureaucratische gelul en het afnemen van leuke dingen.
Francois Hoogstrate (12-9-2021 om 16:28)
@,Te gek voor woorden, De politie trad ook op bij de waarschuwing echter een gewaarschuwd mens telt voor twee! Justitie heeft hier niets mee van doen zolang iemand een waarschuwing krijgt. Dan is er geen verbaal, enkel een wijze vinger met wat feedback van de diender. De verdachte heeft nu wel een verbaal en zal diep in zijn buidel mogen tasten om deze casus te sluiten. Als een agent voor alles een bon zou schrijven is het ook niet goed, maar na een waarschuwing weer de fout in gaan is dit wel de meest beste oplossing.
Te gek voor woorden (12-9-2021 om 15:21)
Het is toch te gek voor woorden tegenwoordig. Als je iets doet wat niet mag verwacht iedereen dat de politie optreed. Helaas denkt justitie daar anders over. Eerste keer op een onverzekerd voertuig rondrijden, volgens justitie eerst waarschuwen. Eerste keer wat stelen in een winkel, volgens justitie eerst waarschuwen. Waar gaat dit eindigen? Mag je straks eerst een moord plegen zodat justitie een waarschuwing geeft. Als ik te hard rijdt en geflitst word krijg ik wel gelijk een boete en geen waarschuwing
Cookie-instellingen beheren