Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Agressieve bewoner AZC Middelburg opgepakt

Toegevoegd: 19-09-2021, 09.35 uur
Agressieve bewoner AZC Middelburg opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Laurens Stommesweg in Middelburg aangehouden nadat hij zich zeer agressief had gedragen. De man sloeg twee beveiligers en beet een politieagent.


De politie werd rond 22.00 uur gewaarschuwd nadat twee mannen het met elkaar aan de stok hadden kregen. Toen agenten arriveerden, hadden beveiligers de verdachte al tegen de grond gewerkt en hielden ze hem onder controle. Tijdens de aanhouding die volgde beet de verdachte één van de agenten. Ook spuugde hij in de richting van de dienders. Nadat hij een spuugmasker over zijn hoofd had gekregen, konden de agenten hem met veel moeite in een politieauto zetten. Hierna werd hij overgebracht naar een cellencomplex. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

De beveiligers en de agent hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een andere bewoner meldde zich kort na het incident bij de politie. Hij verklaarde ook te zijn mishandeld maar omdat hij eerst door een arts moest worden nagekeken wordt van hem pas later aangifte opgenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
timsalabim (23-9-2021 om 04:25)
Haha willem, terug naar de jaren 50 hé? Toen de kerken zich ook nog met het regeren bemoeide en vrouwen minder rechten hadden dan de man, homosexuelen werden weggepest en legaal werden mishandeld, en een er polio pandemie heerste met alle gevolgen van dien.... Ga toch weg joh, godzijdank komt dat allemaal en de bijbehordende intollerantie nooit meer terug! En daar kan jij he-le-maal niks aan doen!
willem (20-9-2021 om 13:27)
joris: multi culti?? DE risee van de eeuw. totaal mislukt en het zal nooit lukken. en van mij mag het terug naar de 50er jaren. toen waren er negerzoenen--sjors en sjimmie van de rebellenclub en kon je ongemoeid sinterklaar vieren. wie hier wonen mag moet zich aanpassen--de taal leren--onze cultuur respecteren en werk zoeken. kunnen of willen ze dat niet? dan horen ze hier niet thuis.
Jwt (19-9-2021 om 17:52)
Gelijk op de 1e trein, vliegtuig, vrachtwagen whatever terug naar Eigen land zetten geweld tegen de hulpdienstverleners compleet Repectloos waar gaat dit nog over? Waar liggen de grenzen nog...
motorob (19-9-2021 om 16:07)
Goed voorbeeld van iemand die niets te verliezen heeft, in ons land zijn de straffen voor zulk gedrag veel te laag. A.U.B. de wet aanpassen en dit soort lui geen kans op een verblijfs status geven, die heeft hij nu verspeelt, dus terug naar land van herkomst.
Kees (19-9-2021 om 15:57)
Dat krijg je met een geloof dat zich superieur boven andere mensen stelt en eigen wetten en regels hanteert. In dit geval direct terug m=naar land van herkomst.
Joris (19-9-2021 om 15:33)
@willem: Mogelijk was het een architect of een ingenieur. Als je de heren politici mag geloven hebben we deze hoogopgeleide pareltjes hard nodig in onze multiculturele samenleving.
Cookie-instellingen beheren