Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (12) neemt nepwapen mee naar school

Toegevoegd: 27-09-2021, 17.14 uur
Het aangetroffen nepwapen.
Het aangetroffen nepwapen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft maandag bij een 12-jarige jongen een nepvuurwapen in beslag genomen. Hij had dit meegenomen naar zijn middelbare school.


De tiener had het wapen meegebracht naar zijn school in Middelburg. De ingeschakelde politie heeft het imitatiewapen in beslag genomen. Met de jongen is gesproken op het politiebureau. Na dit gesprek zijn Halt en hulpverlening ingeschakeld, zo meldt de Walcherse politie op social media.

De politie waarschuwt al jaren voor de gevaren van het bezitten van nepwapens. "Als je een wapen op iemand richt, ook al is het nep, is dat altijd bedreigend. Degene die jij bedreigt of de politie, kan denken dat het echt is. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren", zo waarschuwt de politie op haar website.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (28-9-2021 om 09:04)
toch weer mooidat er specilisten zij die het voor de kinderen opnemen
Ineke Sander (28-9-2021 om 07:50)
Nou Virginie als je tijd genoeg hebt om te kijken zie je misschien dat het nep is. In deze rare tijd staat er zo een gek met wapen voor je neus en in paniek wordt er dan gehandeld. Het is een domme avtie en dit joch wist best wat hij deed
kees (27-9-2021 om 19:18)
angst voert de boventoon .speeltjes van een kind worden als vuurwapen gezien triest
Virginie Tek (27-9-2021 om 18:02)
Nou, het is niet eens een zwart pistool. Je kan toch wel duidelijk zien dat dit speelgoed is. Moet kunnen toch
Cookie-instellingen beheren