Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tweede vliegtuigbom gevonden in Breskens

Toegevoegd: 06-10-2021, 18.26 uur
Tweede vliegtuigbom gevonden in Breskens
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - In voorbereiding op de herontwikkeling van vakantiepark Zeebad in Breskens wordt er een explosievenonderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is een tweede Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog in de bodem aangetroffen. Eerder was er al een vliegtuigbom gevonden. Beide vliegtuigbommen worden op vrijdag 12 november onschadelijk gemaakt en geruimd. 


Veiligheid
Na het aantreffen van de vliegtuigbom heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) de bom geïdentificeerd. Hierna is de bom door de EODD afgedekt en veiliggesteld. Op dit moment zijn er buiten deze maatregelen geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig en is er geen gevaar voor de omgeving. Het explosievenonderzoek is nog niet afgerond en loopt door tot en met de laatste week van oktober.

Ruiming
De vliegtuigbommen worden op vrijdag 12 november door de EODD ter plaatse onschadelijk gemaakt, naar de springlocatie in Oostburg gebracht en daar gecontroleerd vernietigd. Om de omgeving en de medewerkers van de EODD tijdens de ruiming te beschermen, worden uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit houdt onder meer in dat het werkgebied binnen de vastgestelde veiligheidsstraal wordt afgezet voor verkeer en omwonenden niet in hun woning kunnen verblijven. Alle omwonenden en eigenaren van een woning in Fort Soleil en het Heem zijn hierover geïnformeerd.  


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (7-10-2021 om 13:08)
Daar in de buurt zijn al zoveel bommen gevonden en ook deze zal de laatste wel niet zijn denk ik. Wanneer zou de hele omgeving van Breskens vrij zijn van springtuig uit de oorlog? Ik denk dat ik dat niet meer ga meemaken.
Cookie-instellingen beheren