Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist celstraf voor online oplichting

Toegevoegd: 28-10-2021, 18.46 uur
OM eist celstraf voor online oplichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 25-jarige O. D. uit Vlissingen een gevangenisstraf van achtten maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. De Vlissinger wordt ervan verdacht tussen 2015 en 2019 ettelijke mensen te hebben opgelicht via Marktplaats en de Belgische site Tweedehands.


In het ene geval verkocht hij vervalste toegangskaartjes en in het tweede geval 'kocht' hij laptops en dure camera's die uiteindelijk niet betaald bleken te zijn. Daarnaast werd er met talloze al dan niet buitenlandse creditcards betaald of geprobeerd om er mee te betalen. Hoe alles precies in zijn werk ging wilde D. uit angst voor represailles niet vertellen. D. werd al eens eerder veroordeeld voor oplichting.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren