Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 324 km

Schip in problemen nabij brug Sas van Gent

Toegevoegd: 29-10-2021, 10.29 uur
Vanochtend is een deel van de lading van boord gehaald.
Vanochtend is een deel van de lading van boord gehaald.
© Foto: Tugspotters.com
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Een 110 meter lang en 11 meter breed binnenvaartschip is donderdagavond vast komen te zitten op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Dat gebeurde ter hoogte van Sas van Gent. 


Het schip, dat vanuit Antwerpen (B) onderweg was naar Gent (B), liep rond 22.00 uur vast nabij de draaibrug over het kanaal. Een vaartuig van Rijkswaterstaat en een sleepboot van Multraship gingen vervolgens ter plekke. De hulpdiensten werden ook geïnformeerd maar de situatie was onder controle en verdere inzet was niet nodig.

Vanochtend is een deel van de lading van boord gehaald waarna het schip is verplaatst richting de Westkade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michiel de Ruiter (5-11-2021 om 09:47)
De beste stuurlui, in dit geval 'Schipper', staat overduidelijk aan wal. De schipper van de Trinidad heeft de correcte zijde (stuurboord) van het midden van de brug genomen, te zien aan de 2 groen/witte borden (bord D2), dus geen sprake van een foutje van de schipper. Het is zelfs verplicht om zoveel mogelijk stuurboord aan te houden conform het Scheepvaartreglement voor het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Het zou natuurlijk wel kunnen zijn dat hij daarbij iets te veel stuurboord uit heeft gevaren, of geen rekening gehouden heeft met de maximale diepgang voor dit deel van het vaarwater, waardoor hij vastliep. Dat het niet kan en niet mag, raakt kant noch wal!
Schipper (1-11-2021 om 07:35)
Het zou beter zijn als je de vaargeul pakt en niet het zij gat waar je niet tussen door kan en mag varen foutje van de schipper
Robby (29-10-2021 om 13:19)
Schip liep vast rond 21u. Ik liep net over de brug toen ik een botsend geluid vanuit het kanaal hoorde.
Cookie-instellingen beheren