Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele lichte bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Lek schip Tholen ter plekke gerepareerd

Toegevoegd: 14-11-2021, 09.05 uur
Nadat het schip grotendeels was leeggepompt, is het ter plekke gerepareerd.
Nadat het schip grotendeels was leeggepompt, is het ter plekke gerepareerd.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

THOLEN - Het schip dat vrijdag in Tholen kampte met een lekkage is uiteindelijk ter plekke gerepareerd door een gespecialiseerd bedrijf. De hulpdiensten zijn urenlang bezig geweest.


Rond 13.25 uur werd alarm geslagen nadat was ontdekt dat er water stond in het 85 meter lange en 8 meter brede Belgische vrachtschip Casablanca. Er werden al snel meerdere brandweerwagens opgeroepen. Ook werd een snelle brandweerboot ter plekke gestuurd en werd bergings- en blusboot Furie 3 opgeroepen.

Het binnenvaartschip bleek water te maken in de machinekamer. Nadat het schip was afgemeerd bij de zogeheten autosteiger aan de Schelde-Rijnweg, startte de brandweer van Tholen na een korte verkenning direct met het leegpompen van het met stenen geladen schip.

Later verleende de brandweer van Sint-Annaland assistentie en aan boord van de Furie 3 waren collega's van de brandweerposten Dinteloord en Willemstad. De bemanning van reddings- en bergingsboot Mistral schoot ook te hulp. Rijkswaterstaat was eveneens present en bracht de situatie onder meer in kaart met behulp van een drone. Er werd ook een oliescherm in het water geplaatst omdat er verontreiniging ontstond in het oppervlaktewater. Deze kon hierdoor beperkt blijven. De verontreiniging is opgeruimd.

Toen de situatie aan boord stabiel genoeg was, is een gespecialiseerd bedrijf uit Antwerpen (B) gestart met het dichten van het lek, zo vertelt de brandweer in een verslag op social media. Toen het lek gedicht bleek, kon de brandweerinzet worden afgeschaald. Hierna heeft een gespecialiseerd bedrijf de rest van het schip verder leeggezogen.

Al met al waren de hulpdiensten lange tijd in touw. De brandweer van Krabbendijke zorgde daarom in de tussentijd voor eten en drinken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren