Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zoekt mogelijk verdachte passant in zaak Retranchement

Toegevoegd: 16-11-2021, 16.38 uur
De politie gaat uit van een misdrijf of een zelfdoding.
De politie gaat uit van een misdrijf of een zelfdoding.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

RETRANCHEMENT - De politie zoekt naar informatie rondom een mogelijk verdachte passant in de zaak rondom de dode man in een auto bij Retrachement. De politie en het openbaar ministerie onderzoeken op dit moment twee scenario's waarbij de man om het leven zou zijn gekomen door een misdrijf of zelfdoding.


Op maandag 8 november kregen de hulpdiensten rond 07.30 uur van een voorbijganger een melding dat er een auto in het water van het afwateringskanaal lag. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer een man in de auto aan. Hij werd naar de kant gehaald. Het slachtoffer bleek overleden. Het betrof volgens de politie een 60-jarige inwoner uit Sluis.

De politie startte een onderzoek naar de toedracht van het incident waarbij de omgeving werd afgezet. Er werd een buurtonderzoek gehouden, diverse mensen werden verhoord en er werd een sporenonderzoek ingesteld. Tevens werd onder leiding van een rechter-commissaris onderzoek gedaan in het huis van het slachtoffer in Sluis.

In het begin van het onderzoek hielden politie en openbaar ministerie rekening met drie scenario's, namelijk een verkeersongeval, een zelfdoding of een misdrijf. Aan de hand van de eerste onderzoeksresultaten kon dinsdag 9 november het scenario van een verkeersongeval worden uitgesloten. Sindsdien worden de andere mogelijkheden uitvoerig onderzocht. De identiteit van het slachtoffer werd aanvankelijk niet gemeld, vanwege de privacy en de mogelijkheid van een zelfdoding.

De politie gaat de komende dagen nog verschillende mensen verhoren. Verder zijn de agenten en rechercheurs nog op zoek naar camerabeelden vanaf de plaats van het incident aan de Kanaalweg tot en met de plaats Sluis vanaf 05.00 uur tot ongeveer 10.00 uur op maandagochtend. De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Specifiek is de politie op zoek naar mensen, die meer kunnen vertellen over een mogelijk verdachte passant op het traject van de Kanaalweg tot in Sluis.

Mensen die informatie of camerabeelden hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000. Omdat er sprake kan zijn van een ernstig misdrijf kunnen mensen ook anoniem terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren