Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Weer overlast centrum Middelburg, 11 bekeuringen

Toegevoegd: 04-12-2021, 07.20 uur
Weer overlast centrum Middelburg, 11 bekeuringen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg hebben jongeren opnieuw voor overlast gezorgd. De politie voert inmiddels een zero-tollerance beleid uit en heeft elf personen bekeurd voor uiteenlopende feiten.


Volgens de politie wordt zij dagelijks geconfronteerd met meldingen van overlast door vuurwerk, vernielingen, baldadigheid, vernielingen en het lastigvallen van ondernemers en burgers. Ook vrijdagavond was het weer raak. De politie somt op: “Glasgerinkel op de Vlasmarkt, knallen rondom de Markt, plantenbakken omgegooid op de Markt, doelloos rondhangen over overkappingen en in portieken…”

De politie voert een zero-tollerance beleid. Vrijdagavond werden 11 boetes uitgedeeld. “Helaas blijkt dit nodig te zijn”, zo zegt de politie. Twee weken geleden stuurde de politie nog tientallen jongeren weg uit het centrum na meldingen van overlast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaandre (4-12-2021 om 17:03)
Smaad de staat. Ik ben bijna 70 jaar. In onze tijd dat wij jong waren hadden we nog respect voor elkaar en deden wij niet aan vernielingen . Uw woorden zeggen al genoeg wat voor figuur u bent.
smaaddestaat (4-12-2021 om 15:49)
Of gewoon die achterlijke Controlestaat regels weg halen.. Want dat 60 jarige chagerijn wat hier op reageerd is natuurlijk nooit jong geweest en heeft ook geen jeugd gehad. . .. Ik zeg altijd maar we moeten zo goed in een overheid geloven. . Maar amper 50 a 60 jaar geleden.. Werden er nog een hoop mensen met een mooi orkest de trein in gelokt naar een BETER LEVEN en nooit meer terug gezien.. Dus wie vertrouw je nou eigenlijk ? . Ongeacht de overheid van welk land want het is nu de EU en dat is 1 pot nat... Het hoofd van grapperhaus zegt al genoeg..
willem (4-12-2021 om 15:48)
boetes van 95 euro--vertienvoudig het--en dan het waterkanon er op--ergens is nog wel een stenen schuur leeg--sluit ze daarin op tot een week na nieuwjaar--een paar emmers water en droog brood is genoeg. nederland is veel te soft. tuig moet je hard aanpakken.
Ik (4-12-2021 om 12:50)
Ik ben het met Michel eens. Opsluiten tot na het nieuwjaar. Liefst bij zware gevallen. Daar leren ze wel van.
Ewa (4-12-2021 om 11:10)
Wat beboeten? Meteen een nachtje in de cel torentijd ligt toch om de hoek @Michelle! Die boetes betalen ze vaak toch niet daar leren ze nie van of gelijk werkstraf geven dat is maybe nog beter..
j prince (4-12-2021 om 10:14)
dat noemt zich de stoere mannen ,die later in hun eigen shit moeten leven. waar zit je verstand en waar zijn de ouders.
Cookie-instellingen beheren