Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 89 km

Waarschuwingsschoten gelost na achtervolging Tholen

Toegevoegd: 18-12-2021, 00.19 uur - Update: 18-12-2021, 03.44 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Na een achtervolging vanuit elders in het land heeft de politie vrijdagavond in Tholen meerdere personen aangehouden. Bij de aanhouding van de verdachten werden waarschuwingsschoten gelost.


De achtervolging zou hebben plaatsgevonden na een overval die om 21.30 uur plaatsvond in een woning in Ridderkerk. Een groepje mannen drong daar een woning binnen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen. De daders gingen er vandoor met onder meer de auto van een van de bewoners.

De politie kreeg de mannen al snel in de smiezen en zette de achtervolging in. De vlucht liep via de A29 en A4 eindigde in de Luchtenburgseweg in Tholen. Daar voelden agenten zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen. Bij deze waarschuwingsschoten raakte niemand gewond en de verdachten konden probleemloos ingerekend worden.

Via Burgernet riep de politie rond 23.00 uur op om in de buurt van de Luchtenburgseweg uit te kijken naar drie tot vier lichtgetinte jongemannen in donkere kleding. Zo'n 25 minuten later kwam het bericht binnen dat de politie toen reeds meerdere arrestaties had verricht.

De politie bevestigt inmiddels dat vier verdachten zijn ingerekend. Bij de Luchtenburgseweg stond een Audi A1 die door de verdachten zou zijn gebruikt. De politie was massaal aanwezig en zette de omgeving af. Voor het ophalen van de vluchtauto is een takelwagen van de politie Rotterdam ingezet. Deze werd dus opgeroepen van buiten de politieregio Zeeland-West-Brabant. Die beschikt namelijk niet over zo'n voertuig.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R2 (18-12-2021 om 09:34)
Die zitten met de kerstdagen lekker warm. En daarna kunnen ze weer opnieuw beginnen met het jatten van ander mans spullen. Om moedeloos van te worden als politieagent.
willem (18-12-2021 om 08:39)
tja...........3 lichtgetinte personen, laat me raden: bontkraagjes? fijn he, die multi culti.
Cookie-instellingen beheren