Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf en rijverbod geëist voor vluchtende automobilist

Toegevoegd: 13-01-2022, 20.52 uur
Celstraf en rijverbod geëist voor vluchtende automobilist
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen de 23-jarige D.L. uit Sluis een gevangenisstraf van twee jaar plus een rijverbod van drie jaar geëist. 


L., wiens rijbewijs was ingetrokken verkoos het om desondanks toch maar op 4 juli 2020 achter het stuur te kruipen. In Breskens kwam hij erachter dat er twee alcoholcontroles waren en omdat hij vreesde dat ze zouden ontdekken dat hij zonder rijbewijs reed, ging hij ervandoor. Dat werd gezien en de politie zette de achtervolging in. 

Er werd een auto schuin op de weg gezet, maar die wist L. te ontwijken. Een tweede poging om hem tot stoppen te dwingen mislukte eveneens en een agent moest héél snel opzij springen om het vege lijf te redden. De rit van L. was er een van hoge snelheden en risico's binnen de bebouwde kom. De vlucht van L. kwam tot een eind in een fietssluis, waar hij zich klemreed. Er raakte overigens niemand gewond.

Behalve voor zijn verkeersgedrag moest L. zich ook nog verantwoorden voor een eerder feit: het bezit van 102 gram cocaïne en 831 gram hennep die begin november 2020 in de kofferbak van zijn auto werd aangetroffen. De rechtbank wijst vonnis over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren