Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 146 km

Arrestatieteam pakt tiener op in Middelburg

Toegevoegd: 21-01-2022, 15.32 uur
Arrestatieteam pakt tiener op in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een arrestatieteam van de politie heeft vanochtend een 17-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Bij de doorzoeking die volgde heeft de politie twee vuurwapens (waarvan één een imitatie betrof) en twee gestolen fietsen aangetroffen.


De jongeman wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende incidenten. Zo werd in de nacht van 2 op 3 januari jl. bij een woning aan de Nieuwstraat in Vlissingen een scooter gestolen. De twee daders werden betrapt en bedreigden twee voorbijgangers met een pistool. Diezelfde nacht werd rond 03.00 uur een 41-jarige fietser uit Middelburg met een pistool bedreigd. Hij fietste over de Langevielesingel en werd door een scooter met een bestuurder en een bijrijder ingehaald. Het leek erop of het tweetal de man wilde beroven, ze richtten een pistool op hem. Het slachtoffer wist te vluchten door hard weg te fietsen.

Op 4 januari betrapten agenten een man en een vrouw op de scooter, die de dag daarvoor in Vlissingen was gestolen. Tijdens een achtervolging op het Vogelpark in Middelburg kwam het tweetal ten val. De 24-jarige bijrijdster werd aangehouden, de bestuurder wist te ontkomen. De nu aangehouden tiener wordt verdacht van de genoemde berovingen en het feit dat hij de bestuurder was van de gestolen scooter. Vanwege mogelijk vuurwapengevaar werd hij door een arrestatieteam aangehouden. Dat gebeurde in een huis aan de Zacharias Jansenstraat.

Na de arrestatie werd onderzoek gedaan in de Middelburgse woning. Hierbij werden onder andere twee vuurwapens in beslag genomen. Eén van de wapens betrof volgens de politie een nepexemplaar, naar het andere wapen wordt nog onderzoek gedaan. In de schuur bij de woning trof de politie twee elektrische fietsen aan. Deze bleken afgelopen nacht te zijn gestolen. De politie heeft vandaag reeds contact gehad met de eigenaren van deze fietsen.

De politie sluit meer arrestaties niet uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (24-1-2022 om 16:56)
hij kan NA het uitzitten van zijn straf solliciteren bij de VVD als veiligheidsadviseur. toch?
Thijs (23-1-2022 om 09:48)
@Verduyn Dat is de simpelheid van mensen tegenwoordig. Zie je ook met illegaal vuurwerk. Dat willen ze dan ook verboden hebben.... Dat het al verboden is gaat er dan niet in. Als je al decennia aan pappen en nathouden doet, alleen maar wilt kijken naar 'kansen' en subsidies voor nutteloze clubjes, handhaven een vies woord vindt en alles gelijk racisme is als een serieus probleem wordt benoemd, dan wil je ook geen oplossing Gelukkig krijg je wel een boete als je 110 rijdt op de snelweg....
willem (23-1-2022 om 08:45)
voor dat tui8g moet er een gevangenis komen zonder enige luxe. n--een bed--toilet--klaptafeltje met 1 stoel --meer is niet nodig. en voor volwassen daden ook volwassen straffen. dat gepamper moet ophouden. last ze 8 uur / dag werken voor hun eten--drinken en onderdak. daarna insluiten tot de volgende dag en licht uit na 20.00. om 06.00 opstaan--wassen--ontbijten en aan het werk.
Verduyn (22-1-2022 om 07:20)
Beste Verbied Het, je bent slecht op de hoogte. Illegale wapens zijn verboden in Nederland en er staan zware straffen op. Alleen politie en leger mag met wapens rondlopen en dat is maar goed ook want. we wonen niet in Amerika
Willem S. (21-1-2022 om 21:41)
Weer een kansloos figuur zonder opvoeding, is waarschijnlijk in het criminele circuit opgegroeid waar ze lachen om zulke zaken. Jammer genoeg zijn er geen werkkampen meer, maar ooit komen ze de verkeerde tegen, dan gaat het licht uit.
Mijn mening (21-1-2022 om 20:08)
Een mooie middeleeuwse straf zou hier wel passen. Pak de (op)voeders ook maar eens goed aan want die zullen niet veel beter zijn denk ik. Het wordt steeds gekker met al onze kansparels en nietsnutten in Nederland! En timsalabim kom er maar in:)
Cookie-instellingen beheren