Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 33 km

Rijontzegging en taakstraf geëist na ongeluk in Yerseke

Toegevoegd: 23-02-2022, 21.43 uur
De uitspraak is over twee weken.
De uitspraak is over twee weken.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft woensdag tegen de 32-jarige J. R. uit Roosendaal een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden geëist.


Op een van de laatste septemberdagen van 2019, zag hij een fietsende jonge vrouw over het hoofd. De vrouw kwam onder de wielen van zijn twintigtons vrachtwagen terecht en liep zeer zwaar letsel op waaronder een gebroken heup, gebroken been, gebroken bekken en ander letsel op. Ze moest met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam worden vervoerd, waar ze de nodige operaties moest ondergaan.

Tijdens de behandeling van de zaak vertelde R. dat zijn wagen bijna net zo breed (of smal) was als de weg waarop hij reed en dat het linksaf slaan van de 1e Tholsendeweg naar de Olzendepolder en uiterst secuur werkje was dat alle aandacht verdiende. Mogelijk had hij door de dode hoek de jonge vrouw niet gezien. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (23-2-2022 om 23:19)
Ik zeg: Vrijspraak! Op zo'n smal weggetje een bocht moeten maken en dan te maken krijgen met een fietser die zich ertussen wurmt... Zoiets is als chauffeur niet te vermijden en fietsers moeten vrachtwagens de ruimte geven en niet 'even erlangs willen piepen' en dan in de dode hoek gaan zitten.
Cookie-instellingen beheren