Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 47 km

Nationale reserve oefent in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 17-03-2022, 21.06 uur
Nationale reserve oefent in Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VOGELWAARDE - Militairen van de landmacht oefenen vanaf vrijdagavond tot zaterdagavond op verschillende plekken in Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat om trainingen van militairen die als reservist actief zijn.


De parttime militairen van de Koninklijke Landmacht beginnen vrijdagavond hun oefening in Zeeuws-Vlaanderen. De militairen zullen met name in de omgeving ten oosten van het kanaal van Gent naar Terneuzen en rondom het terrein in het gebied van Vogelwaarde te zien zijn. Het oefenen in bewoonde omgevingen en het buitengebied is volgens de landmacht belangrijk om goed op elkaar ingespeeld te raken als er een echte ramp of crisis zou komen.

De militairen maken gebruik van verschillende militaire voertuigen en zullen gewapend rondlopen in het oefengebied. Troepenverplaatsingen en activiteiten vinden voor een groot gedeelte in het openbaar plaats waardoor inwoners militairen tegen kunnen komen. 

De parttime militairen die deelnemen aan de oefening zijn gestationeerd in Ritthem en komen uit de directe omgeving. Zij vallen onder het commando van de 13 Lichte Brigade en het 30 Nationale Reserve Bataljon uit Oirschot. De reservisten vervullen hun functie voor het ministerie van defensie naast een burgerbaan of studie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (18-3-2022 om 11:37)
Prima werk wat die mannen EN vrouwen doen. Ik heb het zelf 12 jaar naar tevredenheid gedaan.
Cookie-instellingen beheren