Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Kustwacht voert proeflanding uit bij Adrz

Toegevoegd: 07-12-2022, 22.38 uur
De landing verliep vlekkeloos.
De landing verliep vlekkeloos.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Reinoud Hiemstra

GOES - Bij het ziekenhuis in Goes heeft woensdagmiddag de Nederlandse Kustwacht een proeflanding gemaakt met de nieuwe helikopter. Dit is zonder incidenten verlopen.​ 


Sinds het begin van november vliegt de Nederlandse Kustwacht met de zogeheten Leonardo AW189-helikopters. Deze toestellen worden onder andere gebruikt voor zoek- en reddingsacties en kunnen ook ingezet worden voor medische evacuaties en het transport van een mobiel brandweerteam naar een incidentschip. Deze zogeheten Maritime Incident Response Group Netherlands (MIRG.NL) levert advies en assistentie in geval van brand op een varend schip.

Volgens procedure moet de brandweer stand-by staan bij het landen en opstijgen bij het Adrz. Ook vandaag stond de brandweer gereed. Het landen en opstijgen ging gelukkig goed, dus een daadwerkelijke inzet van de Goese brandweer was niet nodig. 

In Terneuzen werd woensdagochtend overigens ook een proeflanding uitgevoerd. Bij het ZorgSaam-ziekenhuis landde rond 11.20 uur een Belgische NH90-helikopter. De Terneuzense brandweer stond stand-by.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boogaard (8-12-2022 om 17:13)
Waarom moet er brandweer bij staan
Cookie-instellingen beheren