Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Aftrap vaardigheidstoetsen brandweer in Stavenisse

Toegevoegd: 01-03-2024, 10.56 uur - Update: 01-03-2024, 12.59 uur
Aftrap vaardigheidstoetsen brandweer in Stavenisse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

STAVENISSE - Op zaterdag 2 maart wordt in Stavenisse de aftrap gegeven voor de jaarlijkse vaardigheidstoetsen van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). 


Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klasse 112, de Hoofdklasse en sinds 2023 een nieuwe klasse: Brandbestrijding. Hier doen brandweerploegen uit heel Nederland aan mee. "Vakbekwaamheid blijft belangrijk. De vaardigheidstoetsen zijn een mooi instrument om de brandweer bij realistische scenario’s te laten oefenen en te laten beoordelen, aldus de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De brandweer uit Stavenisse organiseert de eerste wedstrijd van dit jaar. Zaterdag zal gestart worden met een toets  in de klasse Brandbestrijding. Brandweer Stavenisse heeft samen met haar sponsors gezorgd voor een uitdagend scenario. Publiek en supporters zijn bij elke vaardigheidstoets welkom. In Stavenisse ben je welkom bij Van Rossum Fruit aan de Zandweg 2. Vanaf daar zul je tussen 08.00 uur en 16.00 uur worden doorverwezen naar de wedstrijdlocatie. 

De andere vaardigheidstoetsen zijn op 9 maart in Westdorpe, op 23 maart in Goes Oranjeweg, op 13 april in Kruiningen en op 20 april in Oost-Souburg. Het speelschema is hier te vinden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren