Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder achtervolgd na gevaarlijk rijgedrag

Toegevoegd: 12-04-2022, 10.07 uur
Bestuurder achtervolgd na gevaarlijk rijgedrag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Maandagavond is op de Terneuzensestraat in Zaamslag een automobilist op de vlucht geslagen voor de politie. Er volgde een achtervolging waarbij grote overtredingen werden gemaakt. Het voertuig werd even later leeg aangetroffen. De verdachte is niet meer aangetroffen.


De bestuurder reed op maandagavond langs een snelheidscontrole op de Terneuzensestraat in Zaamslag. De automobilist passeerde met een snelheid van 156 kilometer per uur terwijl hier 80 kilometer per uur is toegestaan. Toen één van de aanwezige motoragenten achter de bestuurder aanreed om deze staande te houden, ging de automobilist ervandoor.

De verdachte reed onder andere door rood en reed met een "onverantwoord hoge snelheid" een woonwijk in, aldus de politie. Door deze hoge snelheid raakte de motoragent de bestuurder voor een tijdje kwijt. Kort na de achtervolging werd het voertuig aangetroffen op de Hunzelaan in Terneuzen. De bestuurder was gevlucht en werd door de politie niet meer aangetroffen. Het voertuig is in beslaggenomen en de eigenaar zal op een later tijdstip worden gehoord.

De officier van justitie zal beslissen wat er met het voertuig gaat gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren