Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder tractor omgekomen bij ongeluk

Toegevoegd: 21-05-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Ondanks een bliksemsnelle inzet van de dienstdoende ploegen en het duikteam van de Goese brandweer kwam alle hulp te laat: een 17 jarig meisje, bestuurster van een tractor, overleed maandagmiddag ter plekke toen haar tractor op z'n kop in een sloot terechtkwam.


Rond 14.00 uur werd de brandweer gealarmeerd met de mededeling dat er een tractor met daarachter een maaimachine op z'n kop in de sloot langs de A58 lag. In de boomgaard naast de snelweg was de bestuurder van de tractor bezig het gras te maaien. Vermoedelijk raakte het voertuig op het smalle pad langs de sloot uit balans en rolde de sloot in.

De tractor kwam ondersteboven in de sloot terecht, het slachtoffer lag eronder. De brandweer rukte uit met een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en het duikteam. Twee ambulance's en de traumaheli werden eveneens ter plaatste gestuurd. Toen de eerste ambulance ter plaatse was werd al duidelijk dat er eigenlijk niets meer te redden viel.

Met behulp van de lier van het hulpverleningsvoertuig werd de tractor zeer snel een stukje omhoog getakeld zodat de duikers binnen vijf minuten het slachtoffer onder de trekker vandaan konden halen. Nadat de ambulancedienst de vitale lichaamsfuncties had gecontroleerd bleek dat het slachtoffer overleden was. De tweede ambulance en de traumaheli werden daarop afbesteld. De tractor is door bergingsbedrijf Van Mourik uit Goes uit de sloot getakeld.

De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren