Weerbericht:
Af en toe regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
110 files van totaal 443 km

Scooterrijder alsnog opgepakt na mislukte achtervolging

Toegevoegd: 21-08-2022, 10.51 uur - Update: 21-08-2022, 15.07 uur
De persoon werd opgepakt nadat hij eerder was ontkomen bij een achtervolging.
De persoon werd opgepakt nadat hij eerder was ontkomen bij een achtervolging.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant\
Door: Roland de Jong

GOES - Een scooterrijder is vannacht in Goes alsnog aangehouden nadat hij eerder was ontkomen tijdens een achtervolging. Hij bleek geen rijbewijs te hadden en de scooter was gestolen.


De bestuurder had aan het begin van de nacht de aandacht van agenten gevraagd door al filmend provocerend langs te scheuren in het centrum van de stad. De brommer had geen kentekenplaat en voerde geen verlichting. Op het moment van de feiten was het druk in het horecagebied en volgens de politie leverde het rijgedrag van de scooterrijder dan ook gevaarlijke situaties op.

Agenten probeerden de scooterrijder aan de kant te zetten maar dat mislukte. In de loop van de nacht werd de scooterrijder opnieuw gesignaleerd. Nu had deze ook een passagier bij zich. “Deze deed net zo goed mee want zelfs na het aanzetten van de zwaailichten werd er er druk met middelvingers gezwaaid”, zo vertelt de politie.

Tijdens de achtervolging kon de bestuurder verschillende keren een crash op het nippertje voorkomen. Hij wist bovendien uit handen van de politie te blijven totdat een andere agent de scooter rond 06.00 uur op de grond zag liggen in de Kamperfoeliestraat. "De bijrijder stond ernaast. Hij verklaarde dat de brommer van diefstal afkomstig was, maar dat hijzelf daar niks mee te maken had, omdat hij niet de bestuurder van de brommer was geweest.

De passagier verklaarde dat de bestuurder ergens in de buurt zou wonen. De twee konden vervolgens worden ingerekend. Beide jongens, een 16-jarige Goesenaar en een 15-jarige Middelburger, werden overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze vandaag verder gehoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld van hun aanhouding.

De scooter bleek in augustus 2021 te zijn gestolen in Den Haag. Het voertuig, waarvan de banden te glad waren, werd in beslag genomen. De bestuurder wordt onder meer verdacht van het negeren van een stopteken. De bijrijder bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne. Dit werd in beslag genomen. Hij moet zich ook verantwoorden voor heling.

"Ondanks dat we een paar keer voor gek werden gezet en er veel personen de achtervolgingen hebben gezien is de eindstand dan toch echt 1-2 voor ons”, aldus de politie. De betrokken agenten benadrukken dat achtervolgingen als deze “enorm gevaarlijk” zijn voor zowel het publiek als de verdachte zelf. “Daarom proberen we het risico zo laag mogelijk te houden”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erick (21-8-2022 om 19:45)
@ Cor de Vliegher Je vindt het overtrokken.... Goed zou je het ook overtrokken hebben gevonden als dit tweetal in volle vaart je auto hadden beschadigt of erger nog , een dierbare van je hadden aangereden? Even een grap uithalen met een gestolen scooter vindt je meer dan normaal? Ik mag hopen dat je zelf geen kinderen hebt, want dan vrees ik echt voor de normen en waarden die hen worden aangeleerd!
Ineke (21-8-2022 om 18:02)
Cor?? Een van jou zoons soms? Natuurlijk zijn we allemaal jong geweest maar respect is ons wel bij gebracht en we moesten het niet wagen dit soort dingen te doen. Middel vinger opsteken naar politie ws not done . Maar de ouders van deze gasten moeten ook hoed aangepakt worden. Zij zijn nog steeds verantwoordelijk
dre (21-8-2022 om 16:38)
Gelijk die middelvinger afkappen kunnen ze die in ieder geval niet meer gebruiken.
jan (21-8-2022 om 16:22)
Ja, Cor tot je jouw omver rijden en er lekker vandoor gaan. En jij zit met de ellende.
Rick (21-8-2022 om 15:42)
Cor de Vliegher: je bent zeker de papa van één van deze veelbelovende, kansloze schoffies?? Je zal het zelf vermoedelijk ook ver geschopt hebben, vandaar je solidariteit met die boefjes!
Cor de Vliegher (21-8-2022 om 14:59)
Is dat allemaal wat over trokken we zijn allemaal jong geweest en even een grap uithalen ik vind het tof dat de ambtenaren hun kwijt waren, dat is toch prachtig .
Cookie-instellingen beheren