Weerbericht:
Plaatselijk buien. Morgen nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Acht maanden geëist voor illegaal wapenbezit in loods

Toegevoegd: 24-08-2022, 20.33 uur - Update: 25-08-2022, 11.41 uur
Acht maanden geëist voor illegaal wapenbezit in loods
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Voor het voorhanden hebben van een automatisch vuurwapen en snelvuurpatronen is woensdag in Middelburg een gevangenisstraf van acht maanden plus nog eens acht maanden voorwaardelijk geëist tegen de Middelburger D. D. (38).


Het vuurwapen werd eind juni 2020 ontdekt tijdens een integrale controle in een loods op het bedrijventerrein in 's Heer Arendskerke. Behalve het vuurwapen en de munitie werd er ook nog het één en ander aan drugs en illegaal vuurwerk aangetroffen.

D. werd herkend op camerabeelden en zei tijdens de verhoren dat hij alleen maar met een doos van een vriend aan de slag was geweest. Wat er in die doos zat had hij niet geweten. Wie de vriend was wilde hij niet vertellen. D. was niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig, zodat die bij verstek werd behandeld.

De rechter zal over twee weken een uitspraak doen in deze zaak.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren