Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 51 km

Eis: Taak- en celstraf ex-mentor die seksuele beelden afdwong van pupillen

Toegevoegd: 10-02-2023, 22.09 uur
Eis: Taak- en celstraf ex-mentor die seksuele beelden afdwong van pupillen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vrijdag tegen de 66-jarige M. S. uit Kruiningen een taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist. De man wordt verdacht van het aanzetten tot het maken van seksueel getinte selfies en video’s.


S., inmiddels ex-docent en mentor bij de Middelburgse school, wordt ervan verdacht in de periode 21 april 2016 tot eind januari 2019 twee van zijn pupillen te hebben aangezet tot het maken van seksueel getinte selfies en video's. Onder het mom van ‘out of the box denken’ en 'vrijheid', kregen de meisjes eerst eenvoudige opdrachten, maar van lieverlee werden opdrachten met een seksueel karakter. Zo moesten de meisjes films of foto’s van zichzelf maken terwijl ze zich langzaam moesten uitkleden en er vooral blij bij kijken. Ook kregen ze de opdracht om zichzelf seksueel te bevredigen terwijl ze in bed lagen. Die opdrachten moesten de meisjes naar M. sturen en als de resultaten niet aan zijn eisen voldeden, moesten die worden overgedaan. Als er opdrachten werden geweigerd, dreigde hij er voor te zorgen dat ze hun opleiding niet meer konden afmaken omdat hij voor slechte cijfers zou zorgen.

Vorig jaar werd de zaak al grotendeels behandeld, maar toen werd een persoonlijkheidsonderzoek alsnog nodig geacht. Uit dat onderzoek blijkt dat S. onder meer dwangmatige, narcistische trekken heeft, maar verder niets 'mankeert'. S. nam - toen alles naar buiten kwam - ontslag en bij nader onderzoek in zijn woning werd op een harde schijf van de computer 17.000 video’s en 12 foto's met pornografische settings aangetroffen.

De rechtbank doe over twee weken uitspraak in deze strafzaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren