Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Alarmpistool in beslag genomen in Goes

Toegevoegd: 10-03-2023, 20.52 uur
Alarmpistool in beslag genomen in Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

GOES – De wijkagenten van gemeente Goes hebben vrijdagavond een alarmpistool in beslag genomen. De eigenaar zal zich moeten verantwoorden bij de politie.


De agenten hadden in de loop van de middag een melding binnengekregen dat een inwoner van Goes in het bezit zou zijn van een vuurwapen. In de loop van de avond zijn de agenten de woning binnengetreden. Bij dit bezoek werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Uit onderzoek bleek het te gaan om een alarmpistool. Het bezit van dit wapen is in Nederland strafbaar.

De eigenaar van het wapen zal op een later termijn worden uitgenodigd voor een verhoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (11-3-2023 om 12:15)
Kleine correctie: het is voor personen van 18 jaar en ouder niet per definitie illegaal om een alarmpistool in bezit te hebben. Het ligt aan de uitvoering en vooral de omstandigheden waaronder iemand een dergelijk voorwerp gebruikt of tracht te gebruiken.
Cookie-instellingen beheren