Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Onvindbare veroordeelde alsnog ingerekend

Toegevoegd: 17-03-2023, 08.54 uur
Onvindbare veroordeelde alsnog ingerekend
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft donderdag in Terneuzen een man aangehouden die nog een flink geldbedrag moest betalen vanwege het overtreden van de Opiumwet. De man was lange tijd onvindbaar voor de opsporingsdiensten, maar kon nu toch worden getraceerd.


Volgens de politie werd de destijds 44-jarige man in 2006 veroordeeld tot een vrijheidsstraf voor overtreding van de Opiumwet. “De rechter was van mening dat deze man zijn crimineel verdiende geld terug moest betalen aan de Nederlandse staat. Hij legde de man als bijkomende straf het terugbetalen van 34.000 euro op. Mocht deze man deze vordering niet kunnen voldoen, dan zou hij naast de eerder opgelegde vrijheidsstaf nog 180 dagen moeten verblijven in de gevangenis”, zo vertelt de politie.

De inmiddels 61 jarige man leek voor de Nederlandse opsporingsdiensten lange tijd onvindbaar. Na onderzoek door het basisteam Zeeuws Vlaanderen kon de man gisteren echter alsnog worden aangehouden. De ondersteuningsgroep van de politie wist de man in te rekenen in een woning in Terneuzen. Hij kon het openstaande geldbedrag niet betalen en werd daarom direct overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (17-3-2023 om 16:17)
Das waar @ineke. Minister president in een kwartaal, grote jongens in de haven per week of per maand. Ach verschil moet er wezen. Een officier van justitie binnen een halfjaar mogen we hopen ofniesoms?
Ineke (17-3-2023 om 14:03)
Wie erdient er € 34.000 euro in een half jaar bij eerlijk werk? Hij wordt dus beloont als een crimineel. Zo blijft handelen in verdovende middelen toch nog interessant
@chan (17-3-2023 om 13:03)
@chan U heeft niet zijn reactie goed gelezen. Probeer het later npg eens
Benadeelde (17-3-2023 om 12:11)
Ja klopt inderdaad @Johan wij zitten ook nog steeds te wachten, op die integrale controle belachelijk geen woorden voor bizar dit...
chan (17-3-2023 om 11:38)
Johan; er stond waarschijnlijk nog een boete open aangezien het artikel meld dat het om een achterstalig bedrag betreffende een overtreding van de opiumwet ging, en u trekt dat in verband met de toeslagen affaire....... Wauw.....
Johan (17-3-2023 om 09:41)
Als de Nederlandse overheid nog geld van je tegoed heeft, dan zullen ze je achtervolgen, desnoods tot in de hel. Als je nog geld van de overheid tegoed hebt, dan kun je wachten totdat je een ons weegt en dan zullen ze zich in allerlei bochten wringen om niet te hoeven betalen (toeslagenouders enzovoorts).
Cookie-instellingen beheren