Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Man aangehouden na bedreiging met mes

Toegevoegd: 29-03-2023, 10.16 uur - Update: 29-03-2023, 16.52 uur
Man aangehouden na bedreiging met mes
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in Middelburg iemand aangehouden die bedreigingen zou hebben geüit en daarbij een wapen zou hebben laten zien.


Rond middernacht kwam er een melding binnen van een 38-jarige man die in de buurt van de Roozenburglaan achterna gezeten zou worden door een andere man met een mes in zijn hand. De man met het mes zou dreigen hem iets aan te doen. De politie was snel ter plaatse, zag de twee over straat rennen en kon ze tot stoppen brengen. Toen duidelijk was wie nou wie achternagezeten had, werd de verdachte aanhouden.

De 49-jarige Middelburgse verdachte zou tijdens het doen van de bedreigingen een mes hebben gebruikt. Toen de agenten ter plekke kwamen, bleek het mes niet meer in het bezit van de verdachte te zijn. Daarom werd een diensthond opgetrommeld om naar het wapen op zoek te gaan. De hondengeleider wist het mes even later met behulp van zijn hond terug te vinden in de bosjes.

De verdachte is overgebracht naar het arrestantencomplex Torentijd in Middelburg. Volgens de politie zijn de twee betrokken mannen bekenden van elkaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (29-3-2023 om 21:49)
@Henky:Het gaat hier om een 49 jarige verdachte. Als zijn ouders nog leven zijn dat bejaarde mensen. Laten we die vastzetten, en een geldboete geven en een werkstraf! Strak plan joh. En je kunt alleen mensen straffen die de wet hebben overtreden. Welke overtreding of misdaad hebben zijn ouders begaan volgens u?
Bob (29-3-2023 om 20:01)
Wat n wonder. Meestal komen ze als er iets gebeurd is. Tis slechts bedreiging. Als die pech heeft, krijgt hij nog n poging tot ‘wat dan ook’. Minority Report is nog lang niet aan de orde.
Henky (29-3-2023 om 17:36)
Jac zo opgelost maar ze sluiten de ogen in den haag ,ouders vast zetten flinke geld boete en een werkstraf ,want als je geen normen waarden leert thuis dan moeten we daar beginnen om deze ouders ook maar wat bij te leren
Jac (29-3-2023 om 12:28)
Dat "messen gedoe" begint zo langzamerhand flink uit de hand te lopen, tis elke week wel prijs. Hoe zou dat toch komen, de verpaupering van algemene normen en waarden, de meer individualistisch maatschappij?, ik weet het niet... en wellicht nog belangrijker hoe gaan wij dit als maatschappij tegen? Zwaarder straffen en verboden hebben een zeer beperkte effect.
Cookie-instellingen beheren