Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

Gemeente en politie voert controles uit bij Marina Beach Hoek

Toegevoegd: 28-06-2023, 18.26 uur
Gemeente en politie voert controles uit bij Marina Beach Hoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HOEK - De gemeente Terneuzen voert vanavond samen met de politie opnieuw een controle uit op vakantiepark Marina Beach in Hoek. Dit is een vervolgactie op eerdere controles. Er wordt vanavond gecheckt of eerder geconstateerde overtredingen rond permanente bewoning zijn beëindigd.


In de afgelopen jaren zijn al verschillende controles uitgevoerd op vakantiepark Marina Beach. Indien sprake is van huisvesting van arbeidsmigranten, permanente bewoning of van andere overtredingen van onder andere het bestemmingsplan, dan treedt de gemeente handhavend op om te zorgen dat de overtredingen stoppen.

De toezichthouder bezoekt diverse adressen voor een (her)controle op permanente bewoning. Het gaat om adressen waar bewoners een voornemen last onder dwangsom hebben gekregen en waarbij de termijn om de overtreding te beëindigen is verstreken. Daarnaast vindt ook hercontrole op enkele adressen plaats waar bewoners reeds een last onder dwangsom opgelegd hebben gekregen en de termijn om de overtreding te beëindigen is verstreken. Bij een paar adressen vindt een eerste controle plaats. Dit betreft recreatieverblijven waarover melding is gedaan dat er mogelijk sprake is van permanente bewoning.

Er vindt geen controle op de huisvesting van arbeidsmigranten plaats. De Oostappen Groep kreeg eind maart een nieuwe last onder dwangsom van 400.000 euro opgelegd voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De Oostappen Groep heeft tot 30 juni 2023 de tijd om een eind te maken aan deze overtreding. Blijkt bij een volgende controle dat de overtreding niet is beëindigd, dan gaat de gemeente over tot invordering van de opgelegde dwangsom.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belasting (30-6-2023 om 00:40)
Begint een beetje op Fort Oranje in Zundert te lijken.
Arnold (29-6-2023 om 22:01)
Ik vind het meten met twee maten, wanneer er met het bestemmingsplan onder de arm gehandhaafd wordt op permanente bewoning op vakantieparken, terwijl recreatieve bewoning van woningen, die volgens het bestemmingsplan toch bestemd zijn voor permanente bewoning, toegestaan wordt. Zal wel een geldkwestie zijn. Meerdere raadsleden en wethouders van diverse gemeenten, hebben zelf ook gewone woningen in de verhuur. Sommige dorpskernen zijn hierdoor in de wintermaanden uitgestorven.
Michel (29-6-2023 om 21:06)
Permanente bewoning niet toestaan, en zo lang mogelijk handhaven. Maar als deze minister zijn zin door drijft, dan moet hij ook een verplichte wet doorvoeren ,zoals alle belastingen die een gewone woning ook moet betalen.
Peter G. (29-6-2023 om 20:41)
HATSEFLATS!
Marco (29-6-2023 om 15:25)
De gemeenten in Zeeland kunnen beter al die tijd en energie steken in de recreatieve bewoning en verhuur van permanente woningen, daar zou de bevolking en dan met name de jongeren meer aan hebben. Op die parken zitten ze iedereen uit de weg.
R2 (29-6-2023 om 09:03)
Vertrouwen is goed, controleren is beter..
Cookie-instellingen beheren