Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

TBS voor fatale overval Goes verlengd met een jaar

Toegevoegd: 21-09-2023, 14.13 uur
TBS voor fatale overval Goes verlengd met een jaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het einde van de tbs met dwangverpleging die de 45-jarige M. T. uit Goes in 2002 werd opgelegd vanwege een fatale overval, is vooralsnog niet in zicht. De rechtbank heeft woensdag de verlenging verlengd met één jaar.


T. en zijn twee jaar jongere maat B. K. overvielen op 8 november 2001 in Goes een BP-station bij hen in de wijk. De exploitant daarvan, de toen 50-jarige Gillis Brouwer, werd daarbij neergestoken en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Camerabeelden lieten destijds zien dat de twee het benzinestation binnenstormden, dat T. naar de kassa liep en Brouwer zonder veel omhaal met het mes neerstak. Toen de kassa niet openging, vertrok het duo met slechts enkele pakjes sigaretten. T. werd na een eis van 18 jaar cel veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar.

T. kreeg ook TBS met dwangverpleging opgelegd. De officier van justitie had hiervoor een verlenging van twee jaar gevorderd, maar de rechtbank was van oordeel dat bij de verlenging één jaar de vinger beter aan de pols kon worden gehouden. Het gaat immers niet allemaal van een leien dakje bij T. Er is volgens de deskundigen 'veel in T. geïnvesteerd, maar het heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd'. Mede om die redenen is er een nieuw behandelingstraject opgestart. T. is volgens de rapporteurs slecht in het maken van afspraken en neemt nauwelijks deel aan groepsactiviteiten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jepp (21-9-2023 om 20:35)
Die B.K loopt al weer jaren vrij rond in Goes
Mijn mening (21-9-2023 om 19:37)
Er is veel in T geïnvesteerd maar het helpt helemaal niets. Volgens mij was een kogeltje van Fifty Cent de oplossing geweest.
VdVonck (21-9-2023 om 16:34)
Hopelijk wordt dit verlengd tot aan de dood van dit stuk ongeluk. Ze hebben meer dan één dode op hun geweten. Gillis was een topvent!
Michel (21-9-2023 om 15:40)
Voor deze moordenaars geldt maar een straf, LEVENSLANG.
Cookie-instellingen beheren