Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 49 km

Nader onderzoek naar verdachte die docente ombracht

Toegevoegd: 11-10-2023, 16.47 uur
Onderzoek bij de plaats delict in april dit jaar.
Onderzoek bij de plaats delict in april dit jaar.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 37-jarige Vlissinger J. M., die ervan wordt verdacht 19 april van dit jaar de toen 53-jarige Scaldia-docente Mechteld Renema in Middelburg met geweld om het leven te hebben gebracht zal eerst eens goed moeten worden onderzocht eer de rechtbank de zaak inhoudelijk gaat behandelen. Dat bleek vandaag in de rechtbank van Middelburg.


De psychiaters die M. hebben onderzocht vinden dat M. tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd. De psychologen zijn het onderling niet eens en een psycholoog die woensdag tekst en uitleg kwam geven, moest constateren dat ze eigenlijk niet tot een goede diagnose (plus advies) kon komen. Bekenden van M. schetsten hem een stuk positiever dan ze zelf heeft ervaren. De 'oplossing' moet dus komen van een verblijf in het Pieter Baan Centrum, waar M. kan worden onderzocht en geobserveerd. Een tbs met dwangverpleging ziet M. niet zitten. "Ik verdien een forse straf en in die tijd kan ik aan mijzelf werken. Ik ken mijzelf en vertrouw mijzelf."

Overigens wordt M. niet (meer) vervolgd voor moord, maar doodslag. Het lichaam van Renema werd 19 april in haar woning aan de Granaat in Middelburg gevonden. M. had een relatie met het slachtoffer en zou haar eerder ook al hebben mishandeld. Een volgende zogenoemde Pro Forma-zitting staat gepland voor 14 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaboem (13-10-2023 om 07:07)
@Klaas Een kanonskogel.
Klaas vaak (12-10-2023 om 18:11)
Zonde van alle moeite en belastinggeld omdat het geen reet helpt. Een kogel zou beter werken.
Cookie-instellingen beheren