Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Belg krijgt vrijspraak voor veroorzaken dodelijk ongeval Ossenisse

Toegevoegd: 21-02-2024, 16.58 uur
De beste vriend van Boris S. overleed ter plaatse.
De beste vriend van Boris S. overleed ter plaatse.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De 22-jarige Boris S. uit Stekene (België) tegen wie taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van twee jaar was geëist voor dood door schuld van zij beste vriend, hoeft geen taakstraf te verrichten en mag gewoon blijven rijden.


De rechtbank in Middelburg heeft hem vandaag vrijgesproken van gevaarlijk rijgedrag  en ontslagen van rechtsvervolging voor het veroorzaken van het dodelijk ongeval. Volgens de rechtbank is niet uit te sluiten dat hij onwel is geworden en het bewustzijn heeft verloren en dus geen schuld heeft gehad aan het verkeersongeval

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak zei S. dat hij zich absoluut niets meer kon herinneren dat waarom hij te hard zou hebben gereden en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.. Zijd raadsman opperde dat het mogelijk een medische oorzaak zou kunnen, waarop de zaak werd aangehouden voor een nader onderzoek. Dat onderzoek gaf overigens geen uitsluitsel.

Op 30 juli 2021 ging het vreselijk mis. Op de Grindweg bij Ossenisse raakte de bestuurder van een auto twee bomen. Vervolgens belandde de auto ondersteboven in een sloot. De bijrijder overleed ter plaatse.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Albert (22-2-2024 om 12:33)
Absurde uitspraak weer na een kletsverhaal... Maar als hij onwel is geworden en het bewustzijn verliest tijdens het rijden moet hij toch minimaal een medische herkeuring krijgen of hij nog wel een motorvoertuig mag besturen lijkt me. Als je Black outs krijgt tijdens het rijden moet het rijbewijs ongeldig verklaard worden voor zijn eigen veiligheid en dat van andere weggebruikers
Vlissinger (22-2-2024 om 07:58)
Boris keek een keer naar de TV en zag een Rutte in het nauw. En toen zag hij Rutte ineens een hele slimme uitspraak doen waarmee je in Nederland overal onderuit kunt komen. Dus Boris dacht, zouden die rechters ook zo dom zijn? Hij zei; "Ik heb daar geen actieve herinneringen aan." En tot zijn grote verbazing trapte ook de Zeeuwse rechters hierin. Hij kreeg vrijspraak. Lang leve universitair niveau. Te lomp voor woorden.
Sure (22-2-2024 om 07:12)
Doei @X, ouwe gelukzoeker van me. Stuur je ons een kaartje.
X (21-2-2024 om 20:21)
Weer een bewijs dat de rechters de slechteriken in bescherming nemen. Dit is ook één van de redenen dat ik uit Nederland en Europa wil vertrekken. Bij de politie mag ik geen aangiftes doen. Rechters kiezen altijd partij voor de slechteriken en je kan geen kant op. Ik voel me totaal niet meer veilig in dit land. De daders mogen straffeloos hun gaan gaan, want zonder aangifte worden de daders nooit gestraft.
Ad Jonkers (21-2-2024 om 19:17)
Hoe rechtspraak kan ontaarden in kromspraak! @Joris; volledig met uw reactie eens.
Joris (21-2-2024 om 18:24)
Dus je rijd met extreme snelheid over een polderweg en veroorzaakt iemands dood en de rechter spreekt je vrij omdat niet uit te sluiten is dat je niet onwel was geworden. Een gevaarlijk precedent is hier geschapen waarmee iedereen straks die een dodelijk ongeluk veroorzaakt vrijuit gaat. Hoe ga je aantonen dat iemand op het moment van het incident niet onwel was? Onmogelijk, dus vrijspraak.
Cookie-instellingen beheren