Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Boetes bij controle rond winkelcentrum TREF Middelburg

Toegevoegd: 09-03-2024, 17.48 uur
Boetes bij controle rond winkelcentrum TREF Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Rondom het winkelcentrum TREF in Middelburg is zaterdag handhavend opgetreden. Naast dat er 25 waarschuwingen werden uitgedeeld, werd ook 12 keer een boete uitgeschreven.


De controle werd uitgevoerd door handhavers van de gemeente Middelburg. Zij handhaafden in het voetgangersgebied bij het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel. In totaal 25 personen kregen een waarschuwing omdat ze hun fiets niet op de juiste plaats stalden. Bij het winkelcentrum geldt namelijk deels een parkeerverbod.

De handhavers schreven ook 12 bekeuringen uit. In alle gevallen ging het om personen die fietsten in het voetgangersgebied.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (14-3-2024 om 07:46)
@Chantal --> ben benieuwd als jouw bejaarde moeder of oma daar rondloopt bij de Tref en door een minderjarige fietser ten val wordt gebracht en haar heup breekt, dat je geen begrip hebt voor handhaving en het uitdelen van boetes voor degene die verkeerborden negeren. Een burger hoort de wet te kennen en overtreding = overtreding. Geen sympathie voor de overtreders, want stel je voor dat je mag fietsen in een voetgangersgebied. Dan mag je volgens deze analogie wildplassen (geen wc in de buurt) en graffiti spuiten (ik wist niet dat dit verboden is). @MijnMening --> helemaal mee eens, betreffende de heren die jonge dames lastig vallen.
Max Verstappen (13-3-2024 om 15:18)
Wat een gedoe van de gemeente! Alsof we moeten jongleren met fietsparkeerregels die uit de lucht komen vallen. Ik dacht dat ik de straten kende als mijn broekzak, maar blijkbaar hebben ze een geheime handleiding uitgebracht. Het lijkt wel alsof ze denken dat we geboren zijn met een GPS in ons hoofd die ons vertelt waar we onze fiets moeten parkeren. Wie bedenkt dit 's nachts bij de gemeente? Misschien zitten ze rond een tafel, koffie drinkend, en bedenken ze nieuwe manieren om ons te irriteren. Hopelijk komen ze snel met iets nuttigers dan ons lastigvallen met fietsparkeerregels. Misschien een cursus over hoe je een stoeprand ontwijkt tijdens het fietsen, dat zou van pas komen!
Meer (13-3-2024 om 15:02)
Meer boetes geven ipv waarschuwen Net wat Charlotte zegt, dit is makkelijker scoren dan boeven vangen. Of waren het BOA’s?
Martin de Neef (12-3-2024 om 12:53)
Goede actie, en ik hoop dat ze dit vaker gaan doen. Bij herhaling van de actie weet men dat er altijd een kans is dat ze beboet worden en zullen het risico gaan mijden. Herhaal je het niet, heb je veel mensen niet bereikt en verandert er niets. Overigens vind ik het onzin dat er te weinig plek is. Probleem is dat men tegenwoordig te bedonderd is om 50 meter extra te lopen. En er zouden best fietsen die niet meer gebruikt worden, kunnen worden geruimd. Ook iets voor de handhavers?
Michel (11-3-2024 om 10:52)
Hoe lomp ben je, als je weet dat je in overtreding bent, om toch te gaan fietsen. Of het zegt iets over je verstand die niet aanwezig is.
Geertje (11-3-2024 om 08:53)
Heel goed, dat daar eens gehandhaafd wordt. Vaker doen. Regels zijn regels, toch geen probleem om een stukje te lopen en/of je fiets iets verder van de toegangsdeur van Tref neer te zetten? Allemaal gemakzucht. Als het mogelijk is, zou het wel goed zijn om meer fietsparkeerruimte te creëren. Als ieder, die fiets nu verkeerd plaatst, het op de juiste manier gaat doen is er een tekort aan parkeerruimte.
Cookie-instellingen beheren