Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
-->

Woning Kotterstraat Tholen gesloten na politie-inval

Toegevoegd: 19-04-2024, 15.01 uur
De kweekruimte werd halverwege vorige maand ontdekt.
De kweekruimte werd halverwege vorige maand ontdekt.
© Foto: Thomas van Maren
Door: Roland de Jong

THOLEN - Vanwege de vondst van een voor gebruik gerede wietkwekerij in een huis aan de Kotterstraat in Tholen is deze woning nu voor de duur van drie maanden gesloten. Dit op last van de Thoolse burgemeester. De inval vond plaats naar aanleiding van een aanslag op een woning in Tholen.​


De politie deed op 13 maart een inval bij de woning. Volgens de gemeente werden in de woning 213 potten en aanwijzingen voor eerdere oogsten ontdekt. Ook werd een zak met 855 gram hennepgruis en 1,62 gram aan hasj ontdekt. Verder vonden de agenten 7 lege cilinders lachgas van 2 kg en 1,71 gram MDMA. Daarnaast trof men volgens de gemeente veel professionele attributen die worden gebruikt bij de kweek van hennep.

De sluiting geldt voor de woning en het bijbehorende erf en vind plaats op basis van het damoclesbeleid. Dit is gericht op het tegengaan van drugshandel- en productie. Op basis van dit beleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond of voorbereidingen daartoe zijn aangetroffen.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren