Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie arrestaties vanwege aanslag op woning Tholen

Toegevoegd: 12-03-2024, 09.43 uur
Politieonderzoek bij de woning in Tholen eind september vorig jaar.
Politieonderzoek bij de woning in Tholen eind september vorig jaar.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft vanochtend drie arrestaties verricht in verband met het onderzoek naar de aanslag op een woning aan het Slachtveld in Tholen op 27 september vorig jaar. Eén van hen zou het explosief hebben afgestoken, de anderen zouden in vluchtauto's hebben gezeten.

In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 september raakten rond 02.20 uur een rolluik en meerdere ramen van de woning beschadigd nadat zwaar vuurwerk was afgestoken. Ook raakte de gevel ontzet. In het huis lag op het moment van de aanslag een gezin met drie jonge kinderen te slapen. Er raakte niemand gewond maar de schrik was enorm en de schade groot, aldus de politie.

Half oktober toonde de politie in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden van een Ranult Clio die was gezien na de explosie en waarin de vermoedelijke daders zouden hebben gezeten. Op dinsdag 19 december besteedde het opsporingsprogramma opnieuw aandacht aan de zaak. Toen werden beelden getoond van degene die het explosief plaatste.

Door intensief rechercheonderzoek kwam de politie op het spoor van de vanmorgen aangehouden verdachten: een 27-jarige man uit Stavenisse en twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar). Vijf woningen zijn door de politie doorzocht. De 27-jarige man wordt er volgens de politie van verdacht het explosief te hebben aangestoken. De politie verdenkt de twee vrouwen van het besturen van de vluchtauto’s, waaronder de in de uitzending van Opsporing Verzocht getoonde Renault Clio.

De politie sluit niet uit dat in dit onderzoek nog meer aanhoudingen volgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet te geloven (12-3-2024 om 16:13)
Er staat ook vluchtauto's ..
Tja (12-3-2024 om 13:47)
Inderdaad @Ad twee halve idioten maakt 1 bestuurder schijnbaar!;)
Ad Jonkers (12-3-2024 om 10:08)
Knap speurwerk leidt tot resultaat. Een trio idioten dat een aanslag pleeg. Kortom; het gajes is gelukkig toch opgepakt en hen wacht nu hopelijk een passende en forse straf. Vreemd dat er 2 mensen nodig zijn om een auto te besturen.
Cookie-instellingen beheren