Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer aanhouding vanwege aanslag op woning Tholen

Toegevoegd: 13-03-2024, 15.23 uur - Update: 13-03-2024, 15.36 uur
In de woning in Tholen vond de politie bij toeval een wietkwekerij.
In de woning in Tholen vond de politie bij toeval een wietkwekerij.
© Foto: Thomas van Maren
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft vandaag opnieuw twee doorzoekingen gedaan naar aanleiding van een aanslag op een woning in Tholen eind september. Gisteren werden in die zaak ook al drie verdachten aangehouden. Vandaag werd één arrestatie verricht. De invallen van vandaag vonden plaats in Sluis en Tholen. Bij de actie in Tholen werd ook een wietkwekerij ontdekt.

De invallen in Sluis en Tholen vonden gelijktijdig plaats. In Sluis hoopte de politie een 31-jarige man te kunnen arresteren, maar hij bleek niet thuis te zijn. Zijn woning werd wel doorzocht. De politie is nog naar de verdachte op zoek. Hij wordt volgens een woordvoerder verdacht van betrokkenheid bij de explosie bij een woning aan het Slachtveld in Tholen op 27 september.

Gelijktijdig met de inval in Sluis werd een woning aan de Kotterstraat in Tholen bezocht. Hier werd een 24-jarige man uit Tholen aangehouden. Ook hij zou betrokken zijn geweest bij de explosie. Tijdens het doorzoeken van de woning in Tholen vond de politie lachgas-cilinders en de restanten van een hennepkwekerij. Binnen zouden rond de 200 planten hebben gestaan. Er was recent geoogst, zo meldt de politie.

Gisteren hield de politie al 
een 27-jarige man uit Stavenisse aangehouden die ervan wordt verdacht het explosief te hebben aangestoken. Ook hield de politie toen twee vrouwen uit Tholen (43 en 45 jaar) aan. Zij zouden vluchtauto's hebben bestuurd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren