Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

ROGS ingezet bij ongeval met beknelling in Westdorpe

Toegevoegd: 07-01-2005, 08.45 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

WESTDORPE - De hulpdiesten zijn vrijdagochtend met diverse voertuigen uitgerukt naar de Oostpoortweg, de doorgaande weg die de Zeeuws-Vlaamse steden Sas van Gent en Westdorpe met elkaar verbindt.

Rond kwart voor zeven kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale Zeeland (GMZ) de melding binnen dat er op bovengenoemde weg een aanrijding had plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. De eerste melding ging er van uit dat er tenminste één persoon bekneld zat.

Daarop alarmeerden de centralisten van de meldkamer twee Terneuzense ambulances en diverse eenheden van de brandweer: de brandweer van Westdorpe rukte uit met de tankautospuit 5642 en de brandweer van Axel ging ter plaatse met het hulpverleningsvoertuig 5775.

Een 41-jarige Belgische bestuurder van een Trekker met oplegger was de Oostpoortweg opgedraaid en vervolgens met zijn trekker vast komen te zitten in de berm. Hierdoor blokkeerde hij nagenoeg de hele weg. Een 46-jaige automobiliste uit de gemeente Terneuzen kwam op dat moment vanuit de richting Westdorpe en reed met haar auto tegen de linkerachterzijde van de vrachtwagen- combinatie. De 46-jarige vrouw kwam bij het ongeval met haar voeten bekneld te zitten.

De vouw moest door het toegesnelde brandweerpersoneel uit haar benarde positie worden bevrijdt. Ze is afgevoerd naar ziekenhuis De Honte in Terneuzen. De vrouw mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De vrouw heeft bij het ongeval een gebroken voet opgelopen.

Omdat de vrachtwagen een grote tank had op zijn trailer die gevuld was met nitraat werd ook de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen van de Regionale Brandweer Zeeland ter plaatse gevraagd.

Bij het ongeval zijn voor zover bekend geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Rijkswaterstaat is rond kwart over zeven ter plaatse gevraagd om een afzetting te plaatsen. De weg was gedurende enkele uren afgezet en het verkeer werd omgeleid via Sluiskil. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren