Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Kordaat optreden omwonenden bij brand

Toegevoegd: 03-01-2008, 15.11 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Buurtbewoners hebben woensdagavond erger weten te voorkomen door snel in te grijpen bij een brand op de Westwal in Goes. Bij de seniorensoos Legerdiek (achter het pand van het Leger des Heils) was namelijk brand ontstaan in de fietsenstalling. Het vuur breidde zich via het kunststof dak snel uit over de volle lengte van het fietsenhok. Enkele buurtbewoners wisten met een flink aantal emmers water het vuur echter in de kiem te smoren.

Door het optreden van de omwonenden werd voorkomen dat het pand van de Legerdiek zelf en een aantal daarvoor geparkeerde auto's schade opliepen. De gealarmeerde brandweer rukte uit onder prioriteit 1 (met gebruikmaking van optische- en geluidssignalen) en was snel ter plaatse. De volledige blusploeg bevond zich namelijk al op de kazerne in verband met de wekelijkse oefenavond.

De brandweer kon haar werkzaamheden echter beperken tot het nablussen van de deels uitgebrande fietsenstalling. Het vuur is waarschijnlijk begonnen in een hoopje afval en heeft daarna de fietsenstalling zelf in brand gezet. De politie is ter plaatse geweest en heeft de zaak in onderzoek. De schade aan het fietsenhok is flink: het volledige dak en enkele wanden zullen moeten worden vernieuwd. De brandweer spoot enkele auto's naast het fietsenhok schoon van brandresten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren