Weerbericht:
Zonnige perioden, morgen in het noorden meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dertig boetes bij verkeerscontroles

Toegevoegd: 11-04-2008, 09.10 uur
Dertig boetes bij verkeerscontroles
Door: Roland de Jong

GOES - Bij controles op diverse locaties in Goes en Kloetinge heeft de politie donderdagmid-dag en -avond in totaal dertig bekeuringen uitgedeeld.


De politie had de nadruk tijdens de controles gelegd op bromfietsen. Veertien brommerrijders werden bekeurd omdat hun voertuig een te hoge constructiesnelheid had. Op de rollerbank bleken ze dus te veel vermogen te hebben.

Eén bromfietser van 30 jaar oud uit Goes werd betrapt op het gebruik van alcohol in het verkeer. Hij had dusdanig veel alcohol genuttigd dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Een 16-jarige jongen uit de gemeente Goes werd aangehouden omdat hij niet mee wilde werken aan de controle.

Vier bromfietsen werden meegenomen naar het politiebureau in Goes om daar onderworpen te worden aan een technisch onderzoek. Er werden op locatie ook diverse boetes uitgedeeld voor technische gebreken. Het ging onder meer om het rijden met een gladde band en het niet hebben van een buitenspiegel.

Daarnaast deelde de politie ook nog boetes uit voor het rijden zonder/het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, het niet handsfree bellen en het niet zichtbaar voeren van de kentekenplaat.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietpliesie (10-5-2008 om 00:34)
Leer eens goed lezen.. er staat nergens dat een bromfietser bekeurd is voor het niet hebben van een spiegel.. En om alle reacties zoals: "ga toch boeven vangen" even te ondervangen.... Diegene die hiervoor bekeurd was, bestuurde een auto.. en geen brommert.
Vonck (14-4-2008 om 22:48)
Er is door niemand gezegd dat ze niet wisten dat er spiegels op horen te zitten. Neem eens een kijkje in een willekeurige scooter/bromfiets dealer.. je zal zo goed als geen gebruikte scooter vinden met spiegels erop. Op het moment dat jij stuurt is je zicht al weg (spiegel draait mee met stuur)
Bor (11-4-2008 om 21:44)
Als je bromfiets niet is opgevoerd, heb je niets te vrezen en inderdaad, tegenwoordig moet er ook spiegels op een bromfiets zitten. Jullie hebben toch een bromfietsrijbewijs gehaald en toch wist je dat niet. Dit soort controles moeten er wekelijks zijn. Bekeuren tot dat ze het afleren.
SGT (11-4-2008 om 18:46)
Alsof ze nog niet genoeg geld hadden gevangen.. :(
Sonja (11-4-2008 om 16:56)
Dhr Vonck: deze scooters rijden ook te hard in een woonwijk. Gewoon bekeuren en die loonsverhoging is verdient. Als je gepakt wordt is dat jammer maar meestal we terecht.
Vonck (11-4-2008 om 15:26)
Buitenspiegel? Heb er nooit een op mn dna gehad! Nooit boete voor gehad ook! En kniekappen van een off the road (politie) afhalen zodat ze achter scooters aan kunnen mag wel? Vreemde boel! En voor dit soort praktijken verdienen die gasten een hoger salaris? Met 10 man op scootertjes jagen!
Cookie-instellingen beheren