Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 87 km

Persoon met auto te water in middelburg

Toegevoegd: 12-05-2008, 17.38 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Op de Kinderdijk in Middelburg is maandagmiddag een auto te water geraakt. Een 65-jarige man uit Vlissingen is door de brandweerduikers uit het voertuig gehaald. Hij verkeert momenteel in kritieke toestand.


Rond 15.50 uur kwam de personenauto door nog onbekende oorzaak op zijn kop in het water terecht. De politie was snel ter plaatse en is het water in gegaan om het slachtoffer uit het voertuig te bevrijden. Na meerdere pogingen is dit helaas niet gelukt.

Inmiddels waren de hulpdiensten massaal onderweg om hulp te verlenen. Er werden meerdere brandweervoertuigen uit Middelburg ingezet. Ook rukten diverse ambulances en een traumahelikopter uit Rotterdam uit om hulp te verlenen.

Nadat de man na achttien minuten door de brandweer uit het voertuig was gehaald en aan wal was gebracht, is er gelijk een reanimatiepoging gestart. Het slachtoffer is vervolgens met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De helikopter vloog ook naar Vlissingen om een arts die was meegereden met de ambulance weer op te halen.

Brandweerduikers hebben meerdere duikpogingen gedaan omdat er een kinderzitje in de auto zat, maar hebben uiteindelijk niets meer aangetroffen. Kort hierop werd door familie van het slachtoffer bevestigd dat de man alleen in de auto zat tijdens het ongeval en dat het kindje dus ongedeerd was.

De technische recherche van de politie Zeeland en de verkeers ongevallen analyse doen onderzoek naar het incident. Vermoedelijk is de auto te water geraakt toen de 65-jarige man bij het inparkeren zijn gaspedaal indrukte in plaats van de rem. Hierdoor schoot de auto van de kademuur af en belandde op zijn kop in het water.

De auto is door bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen uit het water gehaald en is afgevoerd voor technisch onderzoek. De Kinderdijk is lange tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Het voorval trok veel bekijks: meer dan honderd mensen verzamelden zich op de kade om de afwikkeling van het ongeluk te aanschouwen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (13-5-2008 om 15:50)
Het meest belachelijke vind ik, dat iedereen in de aanslag staat met foto en/of filmcamera's. Laat dit toch alleen over aan de persmensen. zoiets is al erg genoeg. Maar nee hè, de sensatiezucht slaat op zo'n moment weer toe.
Johan (12-5-2008 om 22:01)
Is het minder belachelijk dat ouders staan te kijken?
Jack (12-5-2008 om 18:38)
Was er ook bij, belachelijk dat ouders kleine kinderen laten toekijken, zelf toen er gereanimeerd werd. De politie deed overigens wel hun best om alle ouders te waarschuwen hiervoor.
Rianne (12-5-2008 om 18:31)
Heel erg indrukwekkend ! Zeker op het laatste moment toen de auto er al uit was en er een rolstoel en krukken uit het water gevist werden ... dan gaat mijn 'taxi-hart' werken. Ik hoop dat de man het overleefd en wens bij deze de familie heel erg veel sterkte met het verwerken van dit ongeval !!
Cookie-instellingen beheren