Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto strandwacht bijna kopje onder

Toegevoegd: 25-07-2008, 20.31 uur
Auto strandwacht bijna kopje onder
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De jeep van de Vlissingse strandwacht is vrijdagavond bijna kopje onder gegaan nadat deze vast was komen te zitten in het mulle zand.
 
De strandwachten wilden hun boot aan het einde van de dag, rond 18.30 uur, weer op de trailer plaatsen. Tijdens het opkomende water kwam de jeep die hierbij werd gebruikt echter vast te zitten. Het lukte niet om de terreinauto los te komen en zodoende werden de collega's uit Dishoek, de KNRM van Westkapelle en een grote tractor van Firma Harthoorn ter plekke gevraagd ter assistentie.


Inventaris
In afwachting van hulp besloten de strandwachten zo veel mogelijk inventaris en hulpverleningsmaterialen uit het voertuig te halen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Diverse pogingen om de auto los te trekken mislukten. Uiteindelijk werd het voertuig met behulp van de tractor losgetrokken.

In overleg met de garagehouder is de terreinauto van de strandwacht direct weggebracht om te spoelen met zoet water en de noodzakelijke technische acties te kunnen ondernemen. Of er blijvende schade is ontstaan is nog niet duidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rg (26-7-2008 om 16:17)
Tsja je kan niet inderdaad overal verstand van hebben maar meestal is dit te danken aan onkunde van de bestuurder, bovendien zijn het vaak gasten van buiten zeeland die hier als reddingsbrigade patrouleren. kan het me voorstellen dat ze geen flauw benul hebben wat water en zand kan doen.
Niels (26-7-2008 om 15:54)
Wees blij dat er zulke mensen hun tijd er insteken om daar over strand te lopen en op te letten geef niet altijd gelijk commentaar je moet ook de goede kanten bekijken..
Arjen (26-7-2008 om 15:36)
Het is jammer dat de mensen zoveel commentaar hebben en gelijk klaar staan met hun oordeel. Uit ervaring van de afgelopen jaren weet ik dat Team Vlissingen een groep mensen is waar je op kunt bouwen.
Mitch (26-7-2008 om 15:19)
Gewoon een geval van pech. Probeer het zelf maar eens om een zwaar iets uit het mulle zand te trekken...
John (26-7-2008 om 15:09)
Wie niet in staat is een fout te maken, is tot niets in staat, gewoon overmacht zo zie ik het. Ze doen dit iedere dag dus weten heus wel waar ze mee bezig zijn, de strandwachten doen gewoon goed werk en zo is het gewoon.
Maarten (26-7-2008 om 15:05)
Alles bij de strandwacht in Vlissingen is er op gericht om het strandbezoekers een aangenaam en veilig verbijf te bieden. Onze ervaring is dat ze daar alles aan doen, en LETTERLIJK dag en nacht paraat zijn. Niet zeuren dus en blij zijn met de geweldige inzet van deze kanjers!
Cookie-instellingen beheren