Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote drugscontrole grensgebied

Toegevoegd: 03-10-2008, 10.17 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft donderdag in samenwerking met de Belgische politie een grote drugscontrole gehouden in het grensgebied.

De actie was vooral gericht op de drugsinvoer en drugsverkeer vanuit Nederland naar België en Frankrijk. Ook werd er gecontroleerd op het rijden onder invloed en de overlast van drugstoeristen.

Er werden in totaal 191 voertuigen en 210 personen gecontroleerd. 36 Van de gecontroleerde personen waren in het bezit van drugs en 6 personen waren onder invloed van drugs. Verder werden 44 blaastesten afgenomen.

 
In totaal werd 339 gram hennep en 12 gram hasj in beslag genomen. Verder werden onder meer 33 boetes voor drugsbezit, drie boetes voor verboden wapenbezit, één keer voor het rijden onder invloed, twee keer voor het rijden zonder rijbewijs en één keer voor het rijden in een niet verzekerd voertuig. Twee personen bleken in Nederland gesignaleerd te staan voor openstaande boetes.

In Nederland werden vier personen aangehouden. Eén van hen was in het bezit van 200 gram hennep. De man kreeg hiervoor een boete van 550 euro, de hennep is in beslaggenomen.

De controles werden tussen 15.00 en 21.30 uur gehouden aan weerszijden van de grens door gemengde teams van zowel Nederlandse als Belgische agenten. In Nederland werkten 18 collega's mee, in België 28. Aan Nederlandse zijde werd gecontroleerd op de Tractaatweg in Terneuzen, Westkade te Sas van Gent en bij de Posthoorn in Philippine.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (5-10-2008 om 10:55)
Mmmm misschien moet er een wet komen: bij constatering dat er (hard)drugs in een auto wordt gevonden, moet de auto maar verbeurd worden verklaard. Dus auto kwijt! Dan gaan we eens kijken of het werkt!
Binnenstadje (4-10-2008 om 16:51)
Leuk hoor zo'n actie maar ze kunnen zich maar beter bezich houden met wat er nu weer in de binnenstad aan het gebeuren is want het begin is er weer kijk maar in de ronde in de buurt van de coffeeshop
Stephanie (4-10-2008 om 01:14)
Met checkpoint en maimi sluiten heeft justitie gewoon een fout gemaakt, kan het niet op legale manier verkregen worden tja dan gaan mensen voor de illigale manier. Door de coffeeshops te sluiten geven ze zelf de controle van verkopen uit handen.
Anti drugs (3-10-2008 om 18:47)
Veel meer controles laten uitvoeren door de politie, misschien dat de drugsoverlast dan eindelijk eens stopt.
Cor van Leeuwen (3-10-2008 om 16:16)
Drie boetes voor verboden wapenbezit, één keer voor het rijden onder invloed, twee keer voor het rijden zonder rijbewijs en één keer voor het rijden in een niet verzekerd voertuig. Denk dat bovenstaande aanhoudingen belangrijker zijn dan al het overige!
Don (3-10-2008 om 15:18)
Leuk zo'n grens controle,Jammer dat de controle niet door gaat tot het einde van het jaar....zou wel moeten volgens mij.. Drugs is strafbaar soft of hard...Grens dicht!!!