Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Spectaculaire oefening met SAR helikopter

Toegevoegd: 10-11-2008, 08.41 uur
Spectaculaire oefening met SAR helikopter
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Enkele Zeeuwse KNRM-reddingsstations hebben zaterdag geoefend met een zogeheten Search And Rescue (SAR)-helikopter.


Doel van de oefening was het trainen van de 'multidisciplinaire inzet', wat staat voor een gezamelijke inzet van meerdere hulpdiensten. "Om in alle voorkomende gevallen professioneel hulp te kunnen verlenen dient regelmatig te worden geoefend", aldus de KNRM.

Zaterdag werd geoefend met een SAR-helikopter van de firma Bristow uit Den Helder. Normaal vliegt deze firma met personeel uit de offshore-industrie van en naar boorplatforms op de Noordzee. Daarnaast heeft Bristow echter een contract met het Kustwachtcentrum om in gezet te kunnen worden voor SAR-acties.

De helikopter oefende 's ochtends met de reddingboten van Breskens en Cadzand. 's Middags ging een oefening van start met de reserveboot Corrie Dijkstra-van Elk van het reddingstation Veere.

Een aantal malen werd vanuit de helikopter een heli-redder op de varende reddingboot overgezet. Later werden ook enkele bemanningsleden van de reddingboot opgehesen. Bij de oefening werd ook gebruik gemaakt van de Lemmer, de werkvlet van het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE).


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren