Weerbericht:
Meest bewolkt en lokaal af en toe regen, dinsdag in het westen kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

BOA's Kapelle gaan ook boetes uitdelen

Toegevoegd: 17-11-2008, 15.39 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Kapelle gaan binnenkort ook boetes uitdelen.


Sinds 1 september zette de gemeente de BOA's in voor het controleren op kleine overtredingen, zoals het verkeerd aanbieden van huishoudelijk afval, overlast door hondenpoep, niet aangelijnde honden, fout parkeren, het dumpen van zwerfvuil en het verkeerd stallen van aanhangwagens.

In de afgelopen periode werd in de meeste gevallen alleen waar-
schuwend opgetreden. Vanaf heden gaan de BOA's echter ook over tot het schrijven van processen-verbaal. De opsporingsambtenaren treden geheel zelfstandig op. Dat houdt in dat ze zelf bepalen of iets gevaarlijk is en of het overlast veroorzaakt.

Dat wil volgens de gemeente dus ook zeggen dat niet altijd dezelfde sanctie zal worden opgelegd. De gemeente zelf heeft echter geen volledige zeggenschap over de BOA's. Ze vallen immers onder het toezicht van het gezag van de Officier van justitie en het Openbaar Ministerie. Het gemeentebestuur heeft dus niet de mogelijkheid om processen-verbaal in te laten trekken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (18-11-2008 om 21:15)
Even een overweging voor Feike: Probeer de proefexamens op cito.nl eens te beantwoorden. Daarna graag even een foutloos pv schrijven (zonder doorhalingen),Met andere woorden: het is niet zo simpel zoals jij het aangeeft. Op deze wijze beledig je een groot aantal mensen.
Naatje (18-11-2008 om 16:39)
Ik ben hier heel blij mee.Het is idd storend wanneer mensen hun hond op een speeltuintje laten poepen .Aanhangwagentjes die weken voor je huis staan is ook zoiets.Men weet dat het niet mag en toch gebeurd het op grote schaal.Een boete voor dergelijke feiten is zeker op zijn plaats.
Kapellenees (18-11-2008 om 00:55)
Laat ze dan in plaats van die poepende honden boetses te geven eerst maar eens de fout geparkeerde auto's in de ooststraat aanpakken
Adri (17-11-2008 om 21:57)
Jammer dat BOA's als achterlijke mensen beschouwd worden. Wees blij dat deze mensen zich inzetten in het voorkomen van die ergernissen waar we anders onze mond niet over kunnen houden. Wat een vervelend volkje van klagende betweters zijn we toch.
Maurice (17-11-2008 om 21:12)
MELD- KATTEKWAAD- ANONIEM-0900-*** ca.60 cent per minuut.
Matthijs (17-11-2008 om 20:13)
En schrijven op provisie natuurlijk. Hoe meer geld je binnen harkt voor de staat/gemeente des te meer "bonus" je krijgt. Terecht of niet, in beroep gaan heeft toch geen zin want dat verlies je altijd. want de liegende ambtenaar heeft altijd gelijk. Stel je voor dat de kas wat extra geld misloopt.
Cookie-instellingen beheren